Békés vármegye

2024.03.13. 07:44

Borongós időt jósolnak Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk szerdán Békés vármegyében.

Beol.hu

Folytatódik a borongós idő. Főleg a Dunától keletre alakulnak ki esők, záporok. Erős lesz az északnyugati szél. Egyelőre marad a 11-12 fok körüli hűvös idő – olvasható a koponyeg.hu oldalon.

időjárás, előrejelzés, Békés
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Eddig sem alakult jól a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet a frontérzékenyek számára, de ez a helyzet szerdán tovább romlik.
A napok óta elhúzódóan jelentkező, hol hideg-, hol melegfronti hatások után most a hullámzó frontrendszer kettősfronti szakasza határozza meg a meteogyógyászati állapotunkat. Fokozottan megterhelő lesz az erős, sokfelé viharos lökésekkel kísért északias szél. Tovább rontja - főleg a kopásos ízületi problémákkal élők állapotát - a szórványosan előforduló csapadék és a csökkenő hőérzet. A fényszegény időjárás gyengíti az immunrendszerünket. Sok ember esetében jelentkeznek a keringési rendszer túlterheléses tünetei, mellkasi diszkomfortok gyakoribb szív- és légzési panaszok, görcsös fájdalmak, erősen ingadozhat a vérnyomás, szédülés, bizonytalanság-érzet, homályos látás, gyakoribb rosszullétek és ismétlődő fejfájások is jelentkezhetnek. Sokat romolhat a mentális állapotunk, fáradtság, lehangoltság, rosszabb esetben szorongásos és pánikszerű tünetek is várhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában