Békéscsaba

2024.03.06. 14:42

Kiverte a biztosítékot az áruházi parkolóban felállított sátor

Fejlesztések miatt tervezik Békéscsabán a településrendezési eszközök módosítását – derült ki a városi közgyűlés ülésén. Az is téma volt, hogy előző év végén egy üzlet parkolójában sátrat állítottak fel a tiltás ellenére, ezért a helyi építési szabályzatban terveznek változtatásokat.

Licska Balázs

A Toldi és a Mikes utcák sarkán egy cukrászüzemet fejlesztenének, míg a Lázár utcában a bútorbolt épületét tervezik bővíteni a szomszédos ingatlanon – azért, hogy ezek az elképzelések megvalósulhassanak, előkészítik településrendezési eszközök módosítását Békéscsabán.

sátor, parkoló, vásárlás, tilos
A vásárlók véleménye is eltérő volt a parkolói sátorról. Illusztráció: Shutterstock

A városi közgyűlés elé került előterjesztésben arról is írtak, hogy a közelmúltban a tiltás ellenére egy településképet rontó elárusító sátrat létesítettek az egyik üzlet parkolójában. Mint fogalmaztak, a megfelelő tanúsítással rendelkező feszített fedésű épületeknek minősülő sátrak építési engedély nélkül létesíthetőek, amennyiben csak legfeljebb 180 napig állnak fenn.

Amiatt, hogy a döntést nem tartotta be a bolt, településképi eljárásban bírságot kaphat, azonban ennek legmagasabb összege sem elég magas ahhoz, hogy visszatartsa az áruházat a sátor újbóli felállításától. Azért, hogy az építésügyi hatóság – amelynek a jogszabályok több lehetőséget biztosítanak a szankcionálásra – járhasson el az ügyben, a helyi építési szabályzatot kell módosítani. Mégpedig úgy, hogy a boltok csak az abban meghatározott előírások szerint létesíthessenek a parkolóik területén építményeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!