Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

2024.03.21. 14:52

A munkaerő fejlesztésére kérhetnek támogatást a vállalkozások

A GINOP Plusz keretében meghirdetett, A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül című pályázat szolgáltatta a témát azon az online fórumon, amelyet a napokban szervezett a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával.

Licska Balázs

Online fórumot szervezett a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával

Forrás: shutterstock

A kamara közleményében úgy fogalmaztak, hogy a GINOP Plusz ezen pályázata volt az év talán legjobban várt lehetősége, amelyről dr. Vizkeletiné Schusztek Krisztina, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. vezető tanácsadója, a támogatható képzési típusokról Gulácsi Levente felnőttképzési szakértő, az Alfa Kisosz Érdekvédő és Képző Egyesület igazgatója beszélt.

Megosztották többek között, hogy a projekt harmadik szakaszának keretösszege 15 milliárd forint, amelyből 5 milliárd az energiaintenzív ágazatba sorolt vállalkozásoknak, 10 milliárd a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, valamint nagyvállalatoknak szól. A pénzből egyebek mellett bértámogatás vehető igénybe a munkavállalók kieső munkaidejére, vagy éppen soft skill, nyelvi, informatikai és szakmai képzések valósíthatóak meg.

Bértámogatás is igénybe vehető, de képzésekre is lehet kérni pénzt. Illusztráció: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!