Alföldi Agrárszakképzési Centrum

2021.06.21. 09:00

Őrzik és átadják az agrártudást Gyomaendrődön

Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum gyomaendrődi intézményébe, a Bethlen Gábor Szakképző Iskolába látogattam a napokban Toldi Balázzsal, a város polgármesterével, Lehoczkiné Timár Irén alpolgármesterrel és Szebellédi Zoltánnal, a megyei közgyűlés alelnökével – tájékoztatta hírportálunkat Dankó Béla országgyűlési képviselő.

V. E.

Dankó Béla egy mezőgazdasági szakiskolába látogatott /Fotó: J. P./

A látogatás programjáról elárulta, annak keretében megtekintették az intézmény szakács- és cukrászműhelyét, valamint az állattartó telepet is. Davidovics László igazgató pedig beszámolt az iskola eddig elért sikereiről, illetve vázolta nekik fejlesztési terveiket.

Dankó Béla egy mezőgazdasági szakiskolába látogatott /Fotó: J. P./

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, Békés igazi agrármegye, fontosnak tartja, hogy megőrizzük mezőgazdaságának évszázados hagyományait és tudásanyagát is. Hozzátette, nagy örömmel töltötte el a gyomaendrődi látogatás során, hogy azt tapasztalta, vannak még olyan szakemberek és intézmények, amelyek ezeket az értékeket átadják a következő nemzedékeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!