Krimi

2023.09.21. 18:12

Hajdu János részletesen elmondta, mi történt azon a szörnyű estén Esztergomban

Az egyik rendőr tisztán látta, ahogy a férfi, kezében egy flexszel vágó mozdulatot tett egy gázpalack felé – mondta a Terrorelhárítási Központ (TEK) csütörtök esti sajtótájékoztatóján Hajdu János.

Rendőrségi kordon a robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Hivatalos személy ellen elkövetett erőszak ügyében folytatott eljárás keretében vonultak ki a rendőrök és a TEK – mondta a sajtótájékoztatón Hajdu János, a TEK főigazgatója. 

Több száz ilyen elfogást hajtottak végre, gyakori, hogy az elkövető azzal fenyegetőzik, hogy végez a rendőrökkel.

A túsztárgyalás megkezdésekor a férfi nem működött együtt a rendőrökkel, bár voltak olyan pillanatok, amikor úgy látszott, hogy meg fogja adni magát, de végül mindig visszakozott. A műveletet a sötétség beállta előtt akarták befejezni a rossz terepre való tekintettel. A kaput kinyitották, majd megkezdődött a behatolás – részletezte Hajdu.

Másodpercek alatt zajlott le minden, a TEK-esek behatoltak, egyetlen kommandós nem tudott bejutni.

 

Amikor beléptek, az egyik rendőr tisztán látta, ahogy a férfi, kezében egy flexszel vágó mozdulatot tett egy gázpalack felé. Több telekkel arrébb is beleremegtek az ablakok.

 

 A detonáció után megkezdődött az egészségügyi mentés, a vízből és a törmelékek alól igyekeztek kimenteni a sebesült rendőröket, a mentők ekkor már a helyszínen tartózkodtak.

A művelet jogszerű volt, a kollégák a protokollt betartva, a kényszerítő eszközöket szakszerűen használva hajtották végre az akciót. Ha holnap hasonló ügyben kellene eljárni, ugyanígy cselekednének

– jelentette ki a TEK főigazgatója. Mint mondta, még tart a helyszíni szemle, így egyelőre nem tud minden kérdésre válaszolni.

Esztergom külterületén történt robbantás történt szerdán, amelyben a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa életét vesztette, és többen megsérültek. Információink szerint egy helybeli agresszív és a rendőrök által már körözött férfi délutántól fogva fenyegetőzött és kiabált, így kihívták hozzá a rendőröket, nem sokkal később pedig a terrorelhárítás emberei is a helyszínre siettek. Ekkor még senki nem sejtette, hogy J. László már előre csapdát készített: úgy tudni, hogy már ekkor fellocsolta benzinnel a házat, ahova gázpalackokat is bekészített. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában