Halálos tévedés

2022.06.30. 07:05

Így néz ki a tragédia után a tomajmonostorai horrorbusz

Mint ismert, három héttel ezelőtt a sofőr az óvodabuszon felejtett egy négyéves kislányt, aki - mire a hibát mintegy 7-8 órával később észrevették - elvesztette az eszméletét a felforrósodott utastérben. Napokkal később elhunyt.

Továbbra is szállít gyerekeket az a horrorbusz, amely három héttel ezelőtt egy tragikus eset színterévé vált. A négyéves Inez Flórát a szülei Tiszaderzsen ültették fel a járműre, de a kialakult gyakorlat szerint ők nem tartottak vele. Több környező település megállapodása szerint ugyanis az óvodásokat és az iskolásokat különbusszal szállítják a lakóhelyük és az intézményük között — derül ki a Bors cikkéből.

A kissé távolabb, Kunhegyesen lakó T. István a helyiek elmondása szerint csupán néhány hete ült be először a szóban forgó óvodabusz volánja mögé, ebből kifolyólag alig ismerte a gyerekeket. 

A végzetes napon az iskolások és óvodások leszállítása során senki nem vette észre, hogy egy kislány az utastérben maradt. A buszvezető a leparkolás után folytatta a délelőttjét, miközben a kis Inez minden bizonnyal a pokoli kínokat élt át a felforrósodott járműben. 

A gyermeket végül eszméletlen állapotban találták meg több órával később. Három nappal később, a kórházban halt meg.

A Bors a hét közepén Tomajmonostorán járt. Az óvodából ételszag és gyermekzsivaj szűrődött ki, de hiába csengettek, senki sem nyitott ajtót. A túloldalon megtalálták a buszt. Egy helybeli, László kérdésükre elmondta: azóta is jár az a jármű, amelyben a tragédia történt.

Forrás: Bors

A Bors szerette volna megkérdezni Tomajmonostora polgármesterét, kiderült-e már, hogyan felejthették a gyermeket a buszon, de Fazekas Szabolcs szűkszavúnak bizonyult. "Amíg a vizsgálatok le nem zárulnak, senkinek sem kívánok nyilatkozni" – mondta a polgármester. 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában