Gazdaság

2016.02.23. 17:39

Új ipari parkot terveznek Gyulán

Pályázati források segítségével a gyulai elkerülő út melletti 13 hektáros területen alakítaná ki a Déli Ipari Parkot a fürdővárosi önkormányzat — jelentette be a kérdéssel kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester.

P. G.

A településvezető hangsúlyozta, gazdaságfejlesztési terveik között kiemelt célként jelölték meg az iparterületek fejlesztését, köztük egy új ipari park létrehozását, ami a gyulai és a Gyulára betelepülni kívánó vállalkozások munkahelyteremtő beruházásai számára megfelelő infrastruktúrát biztosítana.

Az elkerülő út melletti területen az önkormányzat a közműveket fejlesztené, megvalósítaná a csapadékvíz-elvezetést, kiépítené a közvilágítást, az elektromos áram, a gáz elérhetőségét, illetve utakat építené. A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázik majd.

A program új ingatlan építésére is lehetőséget ad, a város készen áll arra, hogy igény esetén erre a célra is pályázzon, de csak és kizárólag abban az esetben, ha erre valós igény mutatkozik, arra előzetes szerződés születik.

A múlt héten 2 700 gyulai vállalkozásnak küldtek levelet, hogy felhívják a figyelmet az ipari park tervére. Az igényeket Alt Norbert alpolgármesternek jelezhetik az érdeklődők.

Alt Norbert aláhúzta, a tájékoztató levelek múlt heti kiküldése óta már négy vállalkozás is jelezte, hogy érdeklődik az ipari park adta lehetőség iránt, de a jelzéseket várják a március 3-ai határidőig. Valamennyi érintettel külön is egyeztetnek majd. Alt Norbert bemutatta a www.gyulaigazdasag.hu oldalt, ami a tervezett ipari parkról nyújt információkat, de az önkormányzat fejlesztéseivel kapcsolatos és a vállalkozások számára is hasznos információk is helyet kapnak a honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!