Gazdaság

2014.02.11. 15:42

Letették a gyulai vásárcsarnok alapkövét

Ünnepélyes keretek között tették le a gyulai piac új, fedett vásárcsarnokának alapkövét kedden.

BEOL

Az eseményen dr. Kovács József országgyűlési képviselő mondott köszöntő beszédet, aki kiemelte: a több mint 48 millió forintos beruházás során egy 485 négyzetméter hasznos alapterületű létesítményt épül meg.
A vásárcsarnok egyszerre 200 ember tud majd befogadni. Ott 35 standot alakítanak ki, s 60 asztalon kínálhatják termékeiket a helyi termelők és gazdák. Emellett két darab 8 négyzetméteres üzlethelyiség is helyet kaphat a teljesen zárt épületben.

A projekt összköltsége 48 millió 343 millió forint, amihez az önkormányzat 43 millió 508 ezer forint támogatást nyert, míg a városnak a fejlesztéshez mintegy 4 millió 834 ezer forint saját forrást kell biztosítania. A kivitelezés gyakorlatilag elkezdődött, az átadást április 30-ra tervezik. 

Kovács József hangsúlyozta, a beruházás legfőbb célja, hogy tovább erősítsék a városban a helyi termelőket. A vásárcsarnokban friss élelmiszereket kínálhatnak, korszerű, az időjárástól független körülmények között az árusok. Mint mondta, az egészséges táplálkozás és az élelmiszerbiztonság szempontjából minden ilyen jellegű fejlesztés kiemelt jelentősséggel bír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!