Gazdaság

2014.01.14. 16:14

Ingyenwifi Gyula belvárosában

Hivatalosan is elindította ingyenes wifi-szolgáltatását Gyula belvárosában, a Kossuth téren kedden az Invitel.

P. G.

 Az önkormányzat és a cég ezzel is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a felújított Kossuth téri park még inkább igazi közösségi élettérré alakuljon Gyulán.

– A gyulai polgároktól arra kaptunk megbízást, hogy minél élhetőbbé, szebbé, kellemesebbé tegyük a várost – fogalmazott a sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester. Mint mondta, a fejlesztések között az informatika is kiemelten fontos szerepet tölt be, hiszen az átfogja az élet minden területét.

– Az Invitellel közös fejlesztéssel további lehetőségeket kínálunk a Kossuth térre ellátogatóknak, hiszen előreláthatólag a helyi lakosok és a fürdővárosba érkező vendégek is örömmel használják majd az ingyenesen elérhető vezeték nélküli internetet.

A településvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a Kossuth téren található az Erkel Ferenc- és a Karácsonyi János Gimnázium. Tanítás után várhatóan a diákok közül is sokan felcsatlakoznak majd a hálózatra.

Görgényi Ernő hozzátette, városuk és az Invitel kapcsolata nagyon sokrétű, hiszen a lakossági szolgáltatásokon felül számos önkormányzati intézménynek is a vállalat a telekommunikációs szolgáltatója.

Jeszenszky Zsolt, az Invitel regionális vezetője kiemelte: Gödöllő, Veszprém és Cegléd után Gyula a negyedik olyan város, ahol cégük ingyenes vezeték nélküli internet szolgáltatást indított.

– A gyulaiak vendégszeretete mindenkit megérint, aki a városba látogat. A vár és a várfürdő, a gyönyörű, megújuló belváros egyre több embert vonz. A Kossuth téri ingyenes vezeték nélküli hálózattal egyrészt szeretnénk kényelmesebbé tenni az ide látogatók pihenését, másrészt bízunk abban, hogy szolgáltatásunk hamarosan állandó részévé válik a gyulaiak mindennapjainak – hangsúlyozta. – Gyula az Invitel egyik legkorábbi, klasszikus szolgáltatási területén található.

Elmondta, a városban több ezer lakossági előfizetőjük használja IPTV-jüket, gyors internetüket és vezetékes telefonszolgáltatásukat, valamint közel száz helyi vállalkozás és önkormányzati intézmény az üzleti partnerük.

– Most ezzel az ingyenesen használható, vezeték nélküli internettel szeretnénk megköszönni a gyulaiak irántunk tanúsított bizalmát.
A szakember arra is kitért, hogy hat hónapig a legtöbb lakossági csomag a felébe kerül az Invitelnél a két évre szerződést kötő új előfizetőknek. Az év végére időzített akcióval a szolgáltató nemcsak a tökéletes otthoni mozizáshoz, az internetezéshez vagy a hosszú baráti telefonbeszélgetésekhez szeretne partner lenni: az ajánlatnak köszönhetően még karácsonyra is több marad a családok kasszájában.

A regionális vezető kérdésünkre kifejtette, a már említett három városban az első tapasztalatok rendkívül kedvezőek voltak: a helyiek hamar megkedvelték és használatba vették a vezeték nélküli internetet. A téli időszakban napi rendszerességgel városonként átlagosan 100-150 felhasználó kapcsolódik a hálózatra, és ez a szám tavasszal, illetve nyáron várhatóan megsokszorozódik.

Megyeri Sándor, a gyulai polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője elmondta, hogy a posta körüli városrész 200-300 méteres körzetében mindenütt elérhető a wifi, ahogy a városban csak „gödörként” ismert terület nagy részén, illetve az odavezető sétányokon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!