Gazdaság

2013.12.17. 09:16

Gyula kiemelt szilveszteri célpont

Fogyóban vannak a szilveszteri programokkal készülő szálláshelyek, a Szallas.hu friss statisztikái szerint. A népszerűségi toplistát Budapest nyitja, Gyula az előkelő ötödik helyen áll.

P. G.

Sietniük kell mindazoknak, akik az ünnepeket egy kellemes kikapcsolódást biztosító szálláshelyen kívánják eltölteni. A Szallas.hu friss adatai szerint ugyanis a karácsonyi és a szilveszteri időszakra már október elején megindult a foglalás, a két ünnep között pedig már szinte lehetetlen lesz programokat is kínáló szálláshelyet találni szilveszterre.

— A belföldi utazók – az elmúlt évekhez hasonlóan — idén is a fürdővárosokat keresik fel, a tíz leggyakrabban választott utazási célpont közül hét tartozik ebbe a kategóriába — mondta Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

A toplistát Budapest nyitja, majd Hajdúszoboszló, Eger, Sopron és az ötödik helyen Gyula követi. Zalakaros, Sárvár, Hévíz és Miskolctapolca évek óta szintén ott van a top tízben, míg új belépőként Egerszalók szerepel a 10. helyen.

Az óévet az országos adatok szerint legolcsóbban motelben lehet búcsúztatni, ahol az egy napra jutó átlagos foglalási érték 5000 forint, míg a már említett extra programokkal készülő szállodáknál 27 ezerhez közelít.

— Gyula egész évben népszerű célpontnak számít a turisták körében, ez a tendencia pedig év végén is folytatódik — értékelte a település ötödik helyét kérdésünkre Komoróczki Aliz. A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a várost számos látványosság teszi vonzóvá a vendégek számára.
A szakember szerint a fürdőváros marketingtevékenysége, kommunikációja és szervezettsége egyaránt hozzájárul a sikerhez, ahogy a szállodák csomagajánlatai is sokat nyomnak a latban.

A megkérdezett gyulai szálláshelyek jelenleg 90-100 százalékos foglaltságon állnak a december 27-ét követő napokban.

A szállodák többnyire kétféle csomaggal várják év végén a vendégeket Gyulán. Jellemzően a „téli szünet – karácsony” csomagokat alakítottak ki, de leginkább a szilveszteri csomagajánlatok a kelendőbbek, melyeket általában minimum 3 éjszakától lehet foglalni. A nagyobb szállodákban gálavacsorát rendeznek, számos érdekességgel. A középméretű szállodákban jellemzően gálavacsora nélkül kínálják a csomagokat, főszezoni áron, a szálloda szolgáltatásival és ünnepi bekészítésekkel, esetleg más városi programlehetőséggel, mint például sétakocsikázással. A megkérdezett apartmanokban visszatérő vendégeket fogadnak, akik a szálláshelyen töltik szilveszteri estéjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!