A kameruni szövetségi kapitány szerint még van esélyük a továbbjutásra

Rigobert Song kameruni szövetségi kapitány szerint még van esélyük a továbbjutásra, és ezt hétfőn be is bizonyították, amikor döntetlenre mentették második mérkőzésüket a katari labdarúgó-világbajnokságon.

MTI

Rigobert Song pénteken Brazília ellen vezényeli fiait

Fotó: AFP

A közép-afrikai csapat hétfőn kétgólos hátrányból felállva 3-3-at játszott a szerbekkel, ezzel megszerezte első pontját a G csoportban. Song fegyelmezési céllal nem küldte pályára első számú kapusát Andre Onanát, és még nem döntött az Internazionale játékosának további sorsáról a vb-szereplést illetően.

„Ez nagy kockázatvállalás volt a részemről, de én ezeknek a srácoknak az apja vagyok, így amikor döntéseket kell hoznom, akkor megteszem és kiállok ezek mellett” – mondta a játékosként 137-szeres válogatott, 46 éves szakember, aki elismerte, hogy Onana a válogatott nagyon fontos tagja, de amikor egy tornán szerepelnek, a csapat érdekeit kell előtérbe helyeznie az egyénével szemben.

Devis Epassynak, az Onanát helyettesítő hálóőrnek ugyan akadtak nehézségei, de a kameruniak a második félidőben így is ledolgozták hátrányukat, ezzel megőrizték esélyüket a továbbjutásra. Ehhez azonban pénteken az utolsó fordulóban le kell győzniük a végső sikerre is esélyes brazilokat.

„Van erre esély, és hiszünk is benne” - hangsúlyozta Song, hozzátéve, hogy nem csak a biztos csoportkörös mérkőzésekért jöttek. „Kamerunnak még van helye ezen a világbajnokságon” – szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!