Vörös szőnyeggel fogadták a vb-hősöket hazai földön

Hazaérkezett a világbajnokságról az aranyérmes argentin labdarúgó-válogatott.

Beol.hu

Elsőként, kezében a bajnoki trófeával Lionel Messi szállt ki, mellette Lionel Scaloni szövetségi kapitány /Fotó: MTI/EPA/

Az MTI beszámolója szerint a csapatot szállító repülőgép helyi idő szerint hajnali 3 órakor landolt Buenos Airesben, s elsőként Lionel Messi szállt ki belőle, oldalán a szövetségi kapitány Lionel Scalonival. A játékosokat vörös szőnyeg várta a légikikötőben.

Az éjszakai időpont ellenére szurkolók ezrei tolongtak a helyszínen, hogy egy pillantást vethessenek a vb-hősökre, akik a vasárnapi döntőben 11-esekkel győzték le a 2018-ban bajnok franciákat. Argentína 36 év után nyert ismét futball-világbajnokságot.

Az együttest a La Mosca rockbanda is köszöntötte, amely eljátszotta a Mucachos (Férfiak) című számot, Katarban ez volt az argentinok vb-himnusza. A helyi szövetség közlése szerint a csapat kedden délelőtt a főváros szívében ünnepli majd a diadalt, ahol a vasárnapi finálé után is milliós tömeg gyűlt össze. Alberto Fernández elnök munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!