Gyermekek rajzaiból nyílt kiállítás

Az Országos Rendőr-főkapitányság „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című pályázatára érkezett gyermekrajzokból nyílt kiállítás csütörtökön a Csaba Centerben.

A Békés megyei gyerekek idén 65 általános iskolából és 78 óvodából összesen 3 763 rajzot készítettek és küldtek be. A műveket először a helyi rendőrkapitányságokon állítottak ki. A Csaba Centerben díjakat is átadtak a kicsiknek, a legjobbak pedig továbbjutnak az országos megmérettetésre.


A megnyitó a békéscsabai Evangélikus Óvoda Meserét csoportjának előadásával kezdődött, majd Pelleg József alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszöntötte a gyermekeket és adta át a helyezetteknek járó díjakat.

Az óvodások korcsoportjában az első helyezett Szügyi Nóra rajza lett, aki, a mezőhegyesi József Attila Általános Művelődési Központ II. számú óvodájába jár. Rajzának címe: „Bogyó és Babóca gesztenyehintója”.

Az alsó tagozatos általános iskolások közül Dajka Eszter, a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulójának „Zebrák a zebrán” című alkotása bizonyult a legjobbnak.


A felső tagozatos kategóriában pedig Bereczki Barbara, a gyomaendrődi Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola diákja ért el első helyezést „Strucc rendőr szolgálatban” című rajzával.

Az óvodásoknak és általános iskolásoknak a Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Önkormányzat, a békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Békés Megyei Hírlap, a Békéscsabai Médiacentrum Kft., a Csaba Televízió, a Vár-játék Áruház és a Tarka-Barka Játszóház is ajánlott fel díjakat. 

Kommentek