Békéscsabán fórumozott Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció elnöke arra kérte a szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a közeljövő alakításában.

– Még nem az ötödik, de már a negyedik sebességbe kapcsolt az ország politikai élete a közelgő választások miatt – mondta Gyurcsány Ferenc Békéscsabán csütörtökön. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott lakossági fórumot, ahol arra kérte a szimpatizánsait, vegyenek részt a közeljövő alakításában, hogy jövőre új kormánya lehessen Magyarországnak. Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy szerinte Orbán Viktor most néz szembe az első igazán komoly, nagy kihívásával.


– Orbán Viktor ellenségeket jelöl ki magának, ez pedig most éppen Brüsszel és Soros György, de előbb-utóbb az emberek lesznek azok – fogalmazott a volt miniszterelnök.


Gyurcsány Ferenc beszélt a CEU ügyéről is. Elmondta, hogy csodálkozna, ha a békéscsabaiak és az elekiek (csütörtökön ott is járt) eddig tudták volna, hogy egyáltalán mi az a CEU. Ehhez szerinte a közelmúlt fővárosi történései kellettek. A volt miniszterelnök azt is elmondta, hogy Orbán Viktor problémája az lehet, hogy nem tudta irányítani az egyetemet, nem tudott beleszólni a dolgaiba, hiszen az egy független intézmény.

 

 

Kommentek