Békéscsaba

2020.06.25. 18:30

Városszerte lesznek ingyenes wifipontok

Több békéscsabai közterületen lehet majd ingyenesen internetezni okoskészülékek segítségével, mivel több helyen alakítanak ki úgynevezett wifipontokat – ismertette sajtótájékoztatón nemrég Szarvas Péter polgármester.

L. B.

Erre egyrészt lehetőséget ad egy, a Modern Városok Program keretén belül megvalósuló beruházás – amelynek részeként a közvilágítási rendszert is korszerűsítik –, másrészt az, hogy az önkormányzat nagyjából 5 millió forint, pontosabban 15 ezer euró értékű utalványt nyert az Európai Bizottság WiFi4EU pályázatán.

Wifi pontokat alakítanak ki 2022 elejéig a WiFi4EU pályázat keretében a Kórház utcai stadionnál, a Bessenyei utcai sportpályánál, a CsabaParkban két helyen – a Gyulai úti és a Körte sori játszótérnél egyaránt –, Andrássy út és Irányi utca kereszteződésénél, a mezőmegyeri Arany János Művelődési Háznál, a mezőmegyeri sportpályánál, valamint az Árpád fürdő Penza-lakótelep felőli oldalán.

A Modern Városok Program révén pedig a Szent István téren és az Andrássy út elején, a Munkácsy-negyedben, a Millennium lakótelepnél, a Korzó téren, a Lencsési lakótelepen az orvosi rendelőnél, valamint Jaminában a rendelőintézetnél lehet majd ingyenesen szörfözni a világhálón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!