cselgáncs - galériával

2021.07.27. 09:02

Özbas Szofi a második fordulóban búcsúzott

A cselgáncsozóknál első csatáját megnyerte, majd a második fordulóban búcsúzott Özbas Szofi, a Békés Megyei Kano Judo SE 19 éves versenyzője.

V.L.

Toki, 2021. jlius 27. zbas Szofi (kkben) s a nmet Trajdos Martyna kzdelme a ni cselgncsozk 63 kilogrammos slycsoportjnak selejtezjben a vilgmret koronavrus-jrvny miatt 2021-re halasztott 2020-as tokii nyri olimpin a Nippon Budokan arnban 2021. jlius 27-n. zbas Szofi megnyerte els mrkzst. MTI/Czegldi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Özbas Szofi, a Békés Megyei Kano Judo SE 19 éves versenyzője aranyponttal nyert az első mérkőzésén a német felnőtt Európa-bajnok, 32 éves Martyna Trajdos ellen a 63 kilogrammosok között, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

A második fordulóban a magyar versenyzőre a 26 éves, Eb-bronzérmes, egyszeres Grand Slam-győztes olasz Maria Centracchio várt, aki rendkívül pattogósan látott munkához, és habár akcióig nem ért, két percen belül két intést már elintézett Özbasnak. Utána pedig már jött az akció is: szépen megforgatta Szofit, amit először vazaarinak értékeltek, aztán mentek tovább, és ippon lett a vége, így az olasz dzsudós jutott a legjobb nyolc közé, Özbas Szofi pedig elbúcsúzott a további küzdelmektől.

– Ki-ki meccs volt, abszolút – kezdte Özbas Szofi, miközben törölgette könnyes szemeit. – Még jó, hogy nem érzem azt, hogy nincs tovább, hanem vannak konkrétumok, amiket kitűzhetek magam elé. Bízom benne, hogy lesz is még lehetőségem bizonyítani, főleg magamnak. Nem éreztem nagy különbséget kettőnk között. Taktikailag jobban felkészült, azt használta ki, hogy ha nem is a dobás szándékával, ám elém fordulgatott, ezért kívülről úgy látszódhatott, hogy sokkal aktívabb. Először tapasztaltam nála ezt a dobást, de a taktikája az volt, hogy az intéseket használja ki.

Eddig egyetlenegyszer találkozott a két versenyző, tavaly februárban Düsseldorfban, akkor fordított eredmény született. Most sajnos nem, és mivel a 16 között jártak, így vigaszág sem lett a magyar sportolónak, ahhoz ugyanis előbb el kellett volna jutnia a negyeddöntőig.

Gyáni János: Titokban bíztam a nyolc közé jutásban

A korábbi kétszeres olimpikon, Gyáni János, Szofi békéscsabai edzője így értékelt: – Titkon bíztam abban, hogy tanítványom bekerül a legjobb nyolc közé. A német Európa-bajnok ellen rutinosan versenyzett, nem ijedt meg, és aranyponttal hozta a mérkőzést. Az olasz lány ellen se sok hiányzott. Dolgozunk tovább, az idén még Özbas Szofira vár a junior Eb, és a junior világbajnokság, ott szeretne majd bizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!