Sport

2015.06.07. 21:19

A bajnoktól kapott ki utolsó mérkőzésén az Orosháza FC

Tizenöt éves története utolsó bajnoki mérkőzését vívta vasárnap a bajnokaspiráns Vác vendégeként az Orosháza FC NB III-as labdarúgó-csapata. A vendégek becsülettel tették a dolgukat, de nem kerülhették el a vereséget, amellyel a Duna-partiak jutottak fel a csoportból az NB II-be.

BEOL

Vác FC—Orosháza FC 3—1 (1—0)

NB III-as mérkőzés. Vác, 800 néző. V.: Nagy R. Vác: Palásthy — Tóth G., Tányéros, Farkas P., Gulyás G. — Magos (Fábri), Pallagi, Tóth B., Kószás (Rusvay) — Zsolnai, Pölöskei (Greff.). Edző: Csank János.
Orosháza: Bordás D. – Kerekes I., Szabó N., Makra, Sajti — Szűcs D., Ferenczi, Gulyás J. (Albert) — Füredi (Tóth L.), Styecz, Juhász N. (Kránitz). Játékos-edző: Makra Zsolt. G.: Pölöskei a 13., Rusvay a 46., Zsolnai a 47., ill. Bordás D. (11-esből) a 85. percben. Kiállítva: Palásthy (buktatásért) a 85. percben.

A bajnoki címre hajtó hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, és szűk negyedórán belül az első komolyabb lehetőségét gólra is váltotta. A 13. percben egy védőkről lecsorgó labdát Pölöskei Péter lőtt 15 m-ről a hálóba, 1—0. A folytatásban is többet kezdeményeztek a hazaiak. A 32. percben Zsolnai 20 m-es bombáját védte bravúrral Bordás. Góllal kezdte a második félidőt a Vác. Rusvay gyakorlatilag az első labdaérintésből növelte a hazaiak előnyét, miután 3 m-ről helyezett a hálóba, majd egy perc múlva Zsolnai 12 m-ről, fél fordulattal lőtt a hálóba, 3—0. A mérkőzés utolsó harmadában futott néhány ígéretes orosházi támadás a pályán, amit a sportszerű hazai közönség tapssal jutalmazott.

A 85. percben története utolsó gólját is megszerezte a sárga-fekete alakulat. Styecz lépett ki a védők vonalából, Palásthy kapus buktatta, amiért kiállítás és 11-es járt. A büntetőt Bordás kapus vágta a bal sarokba, 3—1.

Az Orosháza végig becsülettel küzdött a Vác számára sorsdöntő mérkőzésen. A csapat bebizonyította, hogy többre hivatott a megszűnésnél.

Kiállítva: Palásthy (buktatásért) a 85. percben. G.: Pölöskei a 13., Rusvay a 46., Zsolnai a 47., ill. Bordás D. (11-esből) a 85. percben. Jó: Tányéros, Zsolnai, Rusvay, Pölöskei, ill. Bordás D., Kerekes I., Szabó N.

Csank János: — A nagy boldogság mellett sajnálom az Orosházát, hogy ide jutott. Több edző- és tétmeccset játszottunk velük, szimpatikus ellenfelet ismertem meg bennük.

Makra Zsolt: — Az utolsó mérkőzésen tisztességgel helytálltunk, gratulálok a srácoknak, egyben sok sikert kívánok nekik a jövőben. Hajrá orosházi foci!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!