Sport

2012.10.03. 09:09

Csabai harcművészek sikerei Esztergomban

Esztergomban, a városi sportcsarnokban rendezték meg az idei light-contact és kick-light országos bajnokság döntőjét.

BEOL

Ide súlycsoportonként a legjobb négy versenyzőt hívták meg. Az országos bajnoki címeken kívül itt dőlt el az is, kik szerzik meg a jogosultságot az októberi Európa-bajnokságon történő indulásra, amelyet Törökország fővárosában, Ankarában rendeznek meg.

Három küzdőtéren mérkőztek a sportolók az érmekért. Békés megyét négy versenyző képviselte. A hölgyeknél Vizsnyiczai Viktória élt a lehetőséggel és országos bajnok lett a 65 kg-os súlycsoportban. A döntőben a makói Tombácz Tímeát verte, és szerezte meg élete első felnőtt országos bajnoki címét.

A női nehézsúlyban nagy küzdelmet hozott Herédi Anikó (TÉT SE, ITF Taekwon-do) és Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE ) összecsapása. Az utolsó pillanatig nyílt volt a mérkőzés, amit végül a békéscsabaiak junior világbajnoka nyert meg. Az első mérkőzésén Kelemen Gabriellát legyőző Sélley hosszas, betegség miatti kihagyás után tért vissza, míg Herédi Anikó Angliából jött haza erre a döntőre, amely nagy csatát hozott.
Andó László a férfi 74 kg-ban egy drasztikusan kemény fogyasztás után, és elhúzódó lábsérülésével érkezett a viadalra, és a vártnál nehezebben, de végül is hozta a bajnoki címet light–contactban. A döntőt a régi ellenfél, a beremendi Dinnyés Zoltán ellen vívta, és látványos küzdelemben nyert. Andó sérülése ezt követően nyerő állásban a kick-light első mérkőzésének feladását jelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!