Sport

2010.09.15. 15:46

Sélley Anna és Szabó László országos bajnoki címet nyert

Esztergom adott otthont az idei felnőtt kick-box light-contact országos bajnokság döntőjének, amelyre a hazai ranglista első négy helyezettjét hívták be súlycsoportonként.

BEOL

Az országos bajnoki címeken kívül az október 20-án Azerbajdzsán fővárosában, Baku-ban megrendezendő felnőtt Európa-bajnokságra utazó válogatottba jutás volt a cél. Ennek megfelelően a tét is érződött a mérkőzéseken. A Békéscsabai Lakótelepi SE hat versenyzője lépett tatamira Esztergomban.

A hölgyeknél 60 kg-ban Andó Bettina bronzérmes lett, a tavalyi világbajnokság ezüstérmesétől, Wágner Vivientől szenvedett vereséget. A másik ágon Erdei Dóra legyőzte a szombathelyi Szép Adriennt és a döntőbe jutott. Nagy csatában, de alulmaradt ő is Wágner Viviennel szemben, s így a dobogó második fokára állhatott. Erdei Dóra egyébként Győrben folytatja felsőfokú tanulmányait, és a helyi Bulls SE edzéseit látogatja majd, de továbbra is a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzője marad.

A nőknél 65 kg-ban a döntőbe jutásért Vizsnyiczai Viktória vívta szokásos nagy csatáját a világbajnoki cím védőjével, Dancsecs Bojánával. Ezek a rangadók gyakran nagyobb erőbedobásra késztetik a körmendi lányt, mint egy vb döntő. Most is nagy és szoros csatát hozott a mérkőzés, és most is Dancsecs Bojána győzött, aki így vb utazó lett, hiszen a döntőben már jóval könnyebben nyert.

A hölgyeknél nehézsúlyban, +70 kg-ban Sélley Anna a beremendi Tóth Imolával csapott össze. Végig Sélley akarata érvényesült, aki ütések záporával szerezte pontjait, egy-egy rúgással lezárva az akciókat. Így az eredmény nem lehetett vitás, felnőtt országos bajnok lett, sportpályafutása során először. Bakuba viszont csak akkor tud utazni, ha a részvételi díjat egyesülete biztosítani tudja, mert a szövetség csak azok költségeit fedezi, akik más vb-n, vagy Eb-n érmet szereztek.

Ebbe a kategóriába tartozik Szabó László is, aki világbajnokhoz méltóan győzött a 74 kg-os súlycsoportban, megszerezve a Békéscsabai Lakótelepi SE második aranyérmét, legyőzve a döntőben Kis Attilát, s megszerezve a repülőjegyet Bakuba.

Vizsnyiczai Richárd egy nagyon pörgős mérkőzésen, szoros, 2:1 arányú pontozással szenvedett vereséget a szegedi Kovács Ádámtól 57 kg-ban, de egy héttel a junior világbajnokság előtt ez a teljesítmény nagyon biztató. Érdekesség, hogy ők ketten képviselik színeinket ebben a kategóriába Belgrádban is…Hátha ott is találkoznak a döntőben!
Eredmények. Férfiak: 57 kg. Országos bajnok: Kovács Ádám (Szeged Tigers SE), 2. Vizsnyiczai Richárd (Békéscsabai Lakótelepi SE). 74 kg. Országos bajnok: Szabó László (Békéscsabai Lakótelepi SE, edző: Hricsovinyi Károly).

Nők: 60 kg. Országos bajnok: Wágner Vivien (Szigetszentmiklós-Tököl SE), 2. Erdei Dóra (Békéscsabai Lakótelepi SE), 3. Andó Bettina (Békéscsabai Lakótelepi SE). 65 kg. Országos bajnok: Dancsecs Bojána (Dinanica SE, Körmend), 3. Vizsnyiczai Viktória (Békéscsabai Lakótelepi SE). +70 kg. Országos bajnok: Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE, edző: Gregor László.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!