Rácz Enikő

2019.11.25. 09:02

Vannak-e még együttesekért, énekesekért rajongó fiatalok?

2019 szinte minden tekintetben a zene éve. Magyarországon számos rock, pop, metál, kpop és egyéb koncert volt, amin a közönség telt házat adott ki, korosztályuk pedig főként 13-25 között mozgott. Olyan értelemben azonban, mint például 1980-ban az ABBA és a Boney M rajongók, fanatikusokról már nem beszélhetünk.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium

A korszak zenei lehetősége akkor is meg volt, például amikor a Queen zenekar Budapestre látogatott és telt házzal fogadták őket a magyar rajongók, noha a szocializmus megpróbálta megakadályozni a nyugati zene beáradását és hallgatását. A kor fiataljai mégis találtak rá módot és alkalmat, hogy megismerjék. A zenei skála mára sokkal szélesebb lett, így manapság mindenki találhat stílusához vagy kedvéhez illő zenét.

Az okostelefonok világában pedig már több különböző applikáció is a rendelkezésünkre áll annak érdekében, hogy zenét hallgathassunk. Akik merészebbek és tehetségesek, azoknak saját platformot biztosítanak, ahol elérhetik a közönségüket. A Sziget fesztivál hatalmas létszáma is mutatja, mennyien rajonganak a fiatalok a zene varázsáért. Ha pedig valami kevésbé popos zenéért rajongunk, a Rockmaraton is minden évben megrendezésre kerül. A zenei élet felfrissítése szerintem a legjobb dolog, hiszen ha a 14-15 évesek tavaly látták a Bohém Rapszódia című filmet, megismerhették a ma már retrónak hívott zenei stílust, így nemcsak egy Shawn Mendes-szám lapul a lejátszási listájukban, hanem akár egy Queen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!