Projekt

2023.12.06. 10:36

Teljes ellentmondásba került Karácsony Gergely a rákosrendezői fejlesztéssel kapcsolatban

A budapesti főpolgármester az elmúlt napokban több alkalommal is kifejtette, hogy szerinte elképesztően rossz ötlet, hogy magasházak épüljenek Rákosrendezőn, az illegális szemétlerakók helyén, azonban 2017-ben még ő maga terveztetett oda toronyház-rengeteget.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A politikus a tervét és a hivatalos programját az akkori zuglói településképi arculati kézikönyvben is rögzítette, az oslói Vonalkód elnevezésű új üzleti negyed magasházait és felhőkarcolóit álmodta meg a budapesti területre – írja a Metropol alapján a Magyar Nemzet.

Ehhez képest most Karácsony Gergely, – korábbi önmagát megtagadva – elképesztő vehemenciával kampányol a kormány ugyanerre a területre vonatkozó fejlesztési tervei ellen.

Lázár János, az építési projektet felügyelő miniszter hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott: még nincs szerződés a befektetővel és a kivitelezővel, és természetesen nincsenek még építészeti tervek sem a beruházásra a területen. A főpolgármesternek az sem számít, hogy saját korábbi hivatalos tervei ellen kell most harsányan állást foglalni – szögezte le a portál cikke.

A lap felidézte, hogy Karácsony Gergelynek talán emlékezetkiesése lehet és elfeledkezett róla, hogy zuglói polgármestersége alatt még úgy tartotta, hogy Rákosrendező a maga 69 hektárjával Budapest tartaléka és fejlesztendő területe, ahová magasházakat kellene építeni, mint Oslóban. Több oldalt is szenteltek a témának az abban az évben elkészült Zuglói településképi arculati kézikönyvben.

Zugló számára rendkívül fontos feladatot jelent az átalakulás, a fejlesztés előkészítése, a terület felértékelődését szolgáló beruházások támogatása, valamint az érintett szereplőkkel való intenzív, folyamatos együttműködés. A kerület jelenleg legnagyobb változás előtt álló területe a Rákosrendező

 – szól a felvezetése annak, hogy épülhetnének akár felhőkarcolók is Zuglóban.

A fejlesztési terület egy részén lehetőség van magas házak létesítésére is

– áll a 2017-es tanulmányban, amelybe az oslói Vonalkód üzleti negyed felhőkarcolóinak fotóit tették be illusztrációként.

Ilyen magasházakat akart Zuglóba építeni Karácsony Gergely 
Fotó: Metropol

A főpolgármester Lázár János sajtótájékoztatója után egyenesen úgy fogalmazott, hogy magasházak egészen biztosan nem épülhetnek Rákosrendezőre. Karácsony talán abban bízott, hogy senkinek sem jut eszébe átlapozni a hét évvel ezelőtti arculati kézikönyvet, amiben még jó és megvalósítandó ötletnek tartotta a zuglói felhőkarcolókat oslói mintára.
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában