Érzékenyítés

2023.07.20. 15:13

Az LMBTQ-lobbi mesekönyvekkel hatna a gyermekekre

Miközben a baloldal folyamatosan tiltakozik a gyermekvédelmi törvény ellen, mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy az LMBTQ-lobbi a gyermekeket veszi célba. A Magyar LMBT Szövetség már 2012-ben követelte, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre jelenjen meg a Nemzeti Alaptanterv alapján készített kerettantervekben – idézi fel az Origo.

MW

A Labrisz Leszbikus Egyesület tagjai

Forrás: Facebook

Az Origo írása kiemeli, hogy az idei Budapest Pride-on az egész dollárbaloldal képviseltette magát, hatalmas volt a nyomásgyakorlás azzal kapcsolatban, hogy a kormány változtassa meg a gyerekvédelmi törvényt, de a kormány világossá tette: 

nem engedi, hogy a gyermekek az LMBTQ-propaganda áldozataivá váljanak.

Egyre több szülő félti a gyerekét az LMBTQ-propaganda káros hatásától, hiszen napjainkban már nemcsak mesefilmekben, hanem egyre több, kifejezetten kisgyermekeknek íródott LMBTQ-mesekönyvben szerepelnek homoszexuális és más, nem heteroszexuális irányultságú meseszereplők. 

Ezek összezavarják a kisgyerekeket, akik nem értik, miért szereti egymást két azonos nemű meseszereplő.

Még 2020-ban kavart nagy port, amikor többen felháborodtak, sokan aggodalmuknak adtak hangot, a Meseország mindenkié című, kisgyerekeknek szóló LMBTQ-mesekönyv miatt, amelyben a többi között olyan történeteket tárnak a gyerekek elé, amelyben két királyfi házasodik, de transzsexuális mese is fellelhető a kötetben.

Mivel a gyermekvédelmi törvény eredményeként az LMBTQ-szervezetek kiszorultak az iskolákból, a Labrisz Leszbikus Egyesület jelenleg a tanárok érzékenyítésével próbálja elérni a gyermekeket.

Terveik szerint a Meseország mindenkié című kiadványon keresztül vinnék be az LMBTQ-témákat az iskolába, akár alsós diákokhoz is – erről írt a Magyar Nemzet korábban. A lap emlékeztetett arra, hogy a 28. Budapest Pride Fesztivál programsorozatának részeként újabb érzékenyítő foglalkozást hirdetett a Labrisz Leszbikus Egyesület. 

A Soros-féle szervezet közösségi oldalán hirdetett workshop során – amelyre elsősorban a pedagógusokat, pedagógushallgatókat vagy egyéb oktatási területen dolgozó szakembereket vártak – a résztvevők megismerkedhettek az egyesület gondozásában megjelentetett Meseország mindenkié című mesekönyvvel.

Ezen felülrészt vehettek egy alsós diákoknak tervezett bemutató órán, majd annak szakmai megbeszélésén. Az ingyenes program célja az volt, hogy megválaszolják azt a kérdést, 

hogyan lehet tabuk nélkül, például egy mesén keresztül bevinni az LMBTQ-témát az iskolába, akár alsós diákokhoz is.

A Labrisz 2020 őszén az első LMBTQ-ideológiát tartalmazó kiadvány, a Meseország mindenkié kapcsán vált ismertté, amelyben a szerzők újraírták a meséket olyan szereplőkkel, akik valamilyen „stigmatizált" vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. Tévedés azonban azt hinni, hogy az egyesület csak az általuk megjelentetett mesekönyvvel próbálta befolyásolni a gyermekeket. 

Melegség és megismerés elnevezésű képzésével már a 2000-es évek eleje óta beszivárgott az iskolákba, a Soros-alapítvány támogatásával pedig kiadta a Még mindig tabu? című tanári kézikönyvet is, amely órai ötleteket, valamint képzésre alkalmas feladatokat tartalmaz a középiskolai pedagógusoknak.

A teljes cikk az Origo.hu-n érhető el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában