Újabb kudarc

2023.06.16. 21:20

Érdektelenségbe fulladt a pedagógustüntetés

A pénteki demonstráción a baloldali pártok is szép számban képviseltették magukat.

MW

Tüntetés a parlamentnél

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Megint óriási kudarcba fulladt a dollárbaloldal tüntetése Budapesten, alig hatszázan mentek el

– írja az Origo.

A hírportál ismertette, a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével folyamatosan tüntetéseket provokál, miközben képviselőik Brüsszelben mindent megtesznek azért, hogy ne kapja meg Magyarország a neki járó pénzt. Vagyis: havi 5-6 millió forintot kereső képviselők azért küzdenek, hogy a pedagógusok ne kereshessenek 800 ezer forintot.

A demonstráción Budapest volt főpolgármestere, Demszky Gábor, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és baloldali pártok is képviseltették magukat, a DK, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum és a Jobbik aktivistái és zászlói is feltűntek. Pankotai Lili, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákja pedig újabb trágár verset szavalt – olvasható a Magyar Nemzet tudósításában.

Elemző: a pedagógusok életpályamodellje ellen dolgozik a baloldal Brüsszelben

A pedagógus-életpályáról szóló törvényjavaslat célja, hogy a tanárok megbecsülést, a diákok versenyképes tudást kapjanak. A kormány javaslata a tanulókat helyezi a középpontba, az ő fejlődésük a legfontosabb. Ezeknek a céloknak a megvalósításáért a kabinet képviselői hosszasan egyeztettek a szakmai szervezetekkel, parlamenti pártokkal, és ennek alapján módosították a javaslat szövegét – hangoztatta Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője az M1 aktuális csatornán péntek este.

A baloldal ezzel szemben különböző „erőszakos, trágár” akciókkal próbálja felhívni magára figyelmet, ahogy évekkel ezelőtt a munka törvénykönyvével kapcsolatban tette. Kritikái azonban nem szakmaiak, csak politikai terméket próbál létrehozni, ürügyeket keres

– vélekedett az elemző.

Szerinte a baloldal Brüsszelben is mindent megtesz, hogy ne érkezzen meg a tanárok béremelésének forrása. Brüsszelen keresztül nyomást próbálnak gyakorolni, de mindez eredménytelen, továbbra is népszerűtlenek – mondta. Hozzátette: a legtöbb baloldali párt a parlamentbe jutási küszöbön billeg, miközben a kormánypártok támogatottsága stabil.

Az ukrajnai háború félelmet és valódi problémákat szül, amelyekre valódi megoldásokat kell találni, de erre a baloldal nem képes, ezért népszerűtlen – jelentette ki az Alapjogokért Központ elemzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában