NBA

2024.02.04. 08:36

Rekordáron kelt el hat darab Michael Jordan-kosárcipő

Valamivel több mint nyolc millió dollárt fizettek Michael Jordan hat darab kosaras cipőjéért, amelyeket a Sotheby's aukciós ház árverezett el.

MW

Michael Jordan, a Chicago Bulls (L) a kosárba néz, miközben Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers védi a Los Angeles-i meccsen (1998. február 1.)

Forrás: AFP

Fotó: Vince Bucci

Valamennyi az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) korábbi világsztárjának olyan lábbelije, amelyet hat NBA-döntőben viselt. Nem három pár került kalapács alá, hanem hat félpár, annak emlékére, hogy Jordan a finálék utáni fotózásokon rendre csak az egyik lábán hagyott cipőt.

A féltucat lábbeliért adott összeg csúcsnak számít az NBA-mérkőzésen viselt sportcipők kategóriájában, és a második legnagyobb summa, amelyet valaha fizettek Jordan-ereklyéért. 

A Chicagóval hatszoros NBA-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes élő legenda aukciós rekordját az a mez tartja, amelyben az 1998-as döntő első mérkőzésén játszott, és amely 10,1 millió dollárért kelt el 2022 szeptemberében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában