Kultúra

2012.09.04. 10:00

Bioritmus fesztivál hatodszor a ligetben

Hatodik alkalommal várja a közönséget a békéscsabai Széchenyi ligetben a Bioritmus fesztivál. A cél az élményszerzés, a tapasztalás – mondta Tóth Miklós főszervező.

Cs. R.

 A szeptember 14-15-ei ingyenes programon helyi termelők, természetgyógyászok és különböző művészeti ágak képviselői nyújtanak át kóstolót az érdeklődőknek.

– Évről évre milyen a Bioritmus fesztivál fogadtatása?
– Egyre többen tudnak róla, és egyre többen válnak részeseivé. A programban helyi termelők, természetgyógyászok és különböző művészeti ágak képviselői mutatkoznak be, miközben a közönség a tevékenységükről közvetlen élményt, tapasztalatot szerezhet.

– A szombat életre szóló beszélgetéseket is kínál.
– A fesztivál egyik célja, az együttgondolkodás. Egyebek mellett az ökoépítkezést, az alternatív pedagógiai módszereket és az otthonszületést választottuk témául. Az időtálló értékeket felmutatva, a generációk találkozásának is teret ad ez a hét vége: pénteken az idősebb korosztály megmutatja mindazokat a praktikákat, recepteket, amelyeket érdemes a fiataloknak megtanulni, továbbvinni.

– Mi mindent próbálhatunk ki a régimódi műhelyekben?
– Egyebek mellett a házi sajt-, túró- és vajkészítést, a szilvalekvár-főzést, a mustkészítést és a rongyszövést. A műhelyek a szappanfőzés, a házitészta-készítés, a kenyérsütés, a gyógynövények és a méhészet tudományához is közelebb viszik a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!