Kultúra

2010.01.12. 09:28

Hét sikeres pályázat a megyei levéltárban

Hét pályázatát nyilvánította sikeresnek a Nemzeti Kulturális Alap Levéltári Kollégiuma, így összesen 4 millió 270 ezer forintos támogatást nyert el a megyei levéltár.

cs. á.

Dr. Erdész Ádám igazgató elmondta, az önrész nélkül elnyert pályázatok különböző területeken teszik lehetővé a szakmai előrelépést.

— Adatbázis épül a Magyar Dolgozók Pártja vezetői testületi anyagaiból. Ugyanennek az anyagnak a digitalizálása is megtörténik 2010-ben. Ugyancsak honlapról elérhető adatbázis készül a levéltár több mint 2000 darabot számláló plakátgyűjteményéről. Az NKA jóvoltából 300 ezer forint jut a szakkönyvtár anyagának gyarapítására. A legnagyobb összeg, 1 millió 806 ezer forint a dualizmuskori, Békés megyei polgárság történetét bemutató forrásfeltárásra és forráskiadványra érkezett. Ez az adatgyűjtés és a megjelenő könyv „A lehetőségek országa” című nagy kiállítás háttéranyagául is szolgál — tájékoztatott az igazgató.

Szerényebb támogatást, de nagy presztízst jelent, hogy a többek között a vármegyei hivatali jegyzékekkel foglalkozó kutatások módszertanát a szakma számára a Békés Megyei Levéltár munkatársa, dr. Héjja Julianna Erika írhatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!