Közélet

2015.02.02. 13:11

Hóhelyzet Békésben: mit mond a Magyar Közút?

Békés megyében hétfőn a Magyar Közút valamennyi mérnökségének területén végeztek síkosságmentesítést, hóeltakarítást a a társaság szakemberei.

BEOL

A békéscsabai mérnökségünk 8, a gyomaendrődi 5, az orosházi szintén 5, míg a sarkadi egységünk 4 géppel dolgozott a reggeli órákban. A legtöbb hó Békéscsaba környékén hullott, itt kellett a leginkább beavatkozunk. A délelőtti órákra a főutak szinte mindenhol sónedvesek, a mellékutakon lehetnek még latyakos szakaszok – tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a társaság kommunikációs osztályvezetője.

Ahogy korábban megírtuk: a hét első napjaira országszerte télies időt jósoltak a meteorológiai szolgálat szakemberei.

A hirtelen jött nagy mennyiségű hó miatt Békésben több baleset is történt hétfőn hajnalban: egy autó árokba csapódott, majd nem sokkal később négy másik rohant egymásba Békés és Békéscsaba között.

Már hajnalban megkezdték az utcák tisztítását Békéscsabán

„Ma hajnalban meglepett minket az időjárás: 5 órakor elkezdett szakadni a hó, és meg is maradt a felületeken. Engedélyt kértünk és megkaptuk: 06:00 órától megkezdtük a város utcáinak síkosság-mentesítését. A nagygépek csak sóztak, a kicsik (kerékpárutakon) és a kézi munkások (buszmegállók, hidak, felüljárók, gyalogátkelők) dúrtak és sóztak.” – számolt be a Facebookon Klemm Ferenc, a hóeltakarítási munkálatokat végző, helyi önkormányzat által megbízott vállalkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!