Közélet

2012.12.09. 15:04

Bespájzoltak Biharugrán

A biharugrai napközi konyha polcain sorakoznak a savanyúságok, a befőttek, az idei közmunkaprogram termései.

L. B.

 Vígh Ilona polgármester és Melles Emese projektvezető lapunknak elmondta, idén burgonyából 4400, zöldborsóból 525, zöldbabból 220 kilogramm termett. Házilag, tartósítószerek és adalékanyagok nélkül készítettek ételízesítőt, melyek hatalmas vödrökben kaptak helyet. A fagyasztóláda is csordultig megtelt mindenféle finomsággal.

Tóth Sándorné élelmezésvezető hozzátette, az idei termés egy gazdasági évre, a következő termésig elegendő lesz, a konyha 80-90 biharugrait lát el.

– Jövőre két hektáron folytatódik a munka – ismertette Melles Emese. Továbbra is termesztenek konyhakerti növényeket, fóliasátorban termelnék meg a később kiültetendő paradicsom-, paprika-, zeller- és káposztapalántákat. A közterületekre több virágot is ültetnének, ezek palántáit is a méretes fólia alatt helyeznék el.

Gyümölcsfa-ültetvényt is terveznek, ahol almát, szilvát és meggyet szedhetnek. A konyha tojásszükségletét házi tyúkállományból biztosítanák, a tojásból tésztát készítenének. Melles Emese hozzátette, az idei program során a konyhát és berendezéseit már felújították. n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!