Közélet

2011.10.03. 18:48

Új szakok a Trefortban

Szeptembertől három új szak indult a Trefort Ágoston műszaki tagiskolában.

Cs. R.

Megújulóenergia-gazdálkodási technikusok, a szerkezetlakatos és gépgyártás-technológiai technikus szakirány feltételeinek megteremtése nagy feladatot, komoly beruházást jelentett — mondta Gajdács Tibor igazgató.

— Miért kap a képzésükben hangsúlyt a megújulóenergia-gazdálkodás?
- Annak ellenére, hogy a megújuló energiák egyre nagyobb szerepet kapnak az energiagazdálkodásban, nincs elég szakember, aki a tervezést, kivitelezést, felügyeletet, karbantartást kellőképpen átlátná és megfelelő színvonalon végezné.

— És kik oktatják ezt Önöknél?
— Saját szakembergárdánk önképzéssel fejleszti magát, illetve olyan új kollégákat alkalmazunk, akik ezen a területen járatosak, felkészültek.
— További két új képzést az indítottak.

- Így van. Az előre hozott, tehát hároméves szakképzés keretében szerkezetlakatosokat oktatunk. Miután a régióban hiányszakmaként szerepel, a diákok  már tanulmányi idejük kezdetétől állami ösztöndíjat kapnak.
A másik szakirány a gépgyártás-technológiai technikus, amire érettségi után jelentkezhetnek a fiatalok. Az itt végzett technikusok alkalmasak lesznek majd arra, hogy átlássák a gépgyártás területét, illetve ott hasznosíthassák ismereteiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!