Közélet

2008.01.29. 14:26

Karsai bocsánatkérésre szólítja fel a főügyészséget

Karsai József törvénytelennek nevezi az ellene folyó vizsgálatot. Gyanúja szerint a háttérben az a helyi család állhat, akik korábban vudu varázslatokkal ijesztgették.

k. e.

Egy magánszemély feljelentette dr. Karsai József battonyai polgármestert, országgyűlési képviselőt. Állítása szerint a polgármester az önkormányzati autót a parlamenti munkájához és magáncélra is használja. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, feljelentés-kiegészítést rendeltek el.

Mivel ez alapján sem lehetett eldönteni, hogy történt-e bűncselekmény, ezért hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt indítottak nyomozást az ügyben. Farkas Géza hangsúlyozta, az ügyben és nem személy ellen. Dr. Karsai József ma érkezett vissza szabadságáról. Felháborodását fejezte ki.

— Felhívtam a főügyészség vezetőjét és kikértem magamnak, hogy a hátam mögött vizsgálódnak, úgy, hogy nem is értesítettek. Ha valóban „ügyről” lenne szó, akkor azt a megyei rendőrség vizsgálná. Ha egy képviselőt érint a dolog, akkor lép „képbe” a Központi Nyomozó Főügyészség. Vagyis ellenem nyomoznak, méghozzá úgy, hogy nem kérték ki a mentelmi jogom, amihez természetesen hozzájárulásomat adtam volna.

Battonyán nincs szabályzat az önkormányzati autó használatáról. Ennek ellenére nem használom magáncélra. Ha a parlamentbe megyek vele minden esetben önkormányzattal kapcsolatos ügyeket is intézek.

Komédiába illő lenne, hogy ha felmegyek az önkormányzat autójával Budapestre a hivatal érdekében, otthagyom a kocsit, vonattal hazajövök és a saját autómmal felmegyek a parlamentbe. Nevetséges.

Decemberben, amikor két hétig a szervízben volt az autó, a saját kocsimmal intéztem az önkormányzat dolgait is, 160 ezer forintot tankoltam. Erről számlám is van, de nem kértem a várostól az összeget.

Vizsgálom a jogi lehetőségeket. Az ügyészség kérjen bocsánatot, amiért nem a törvényeknek megfelelően vizsgálódik! — fogalmazott Karsai József. A képviselő egyébként sejti kik állhatnak a háttérben. Valószínűleg az az asszony és fia jelentették fel, akik gyalázkodó e-maileket küldözgetnek neki, egyszer pedig egy vudubabával próbáltak ráijeszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!