Hírek

2007.02.24. 09:03

Történelmet akar írni Hillary Clinton

Jó esélyekkel várhatja a 2008-as amerikai elnökválasztást Hillary Rodham Clinton, New York demokrata szenátora

BAMA

Jó esélyekkel várhatja a 2008-as amerikai elnökválasztást Hillary Rodham Clinton, New York demokrata szenátora. A pártjában végzett felmérések is azt igazolják: a demokraták támogatása meglehetősen magas, a hívek negyvenegy százaléka támogatja a volt First Lady jelöltségét.

Clinton január végén hivatalosan is bejelentette: ő szeretne lenni Amerika első női elnöke. A jelölt úgy látja, véget kell vetni Bush hat éve tartó kormányzati baklövéseinek. Hillary támogatói és tapasztalt tanácsadó csapata több mint tizennégy millió dollárt bocsátottak rendelkezésére, hogy az adományozott összeget a választási kampányra fordíthassa.

Az elnökjelölt az utóbbi időben merőben másként viselkedik, korábbi nyilatkozataival ellentétben – melyekben éles hangon ítélte el a konyhai tevékenységeket – mostanság erősen előtérbe helyezi nőiességét. Ebben Donatella Versace is egyetért. A divattervező azt tanácsolja, Hillary inkább szoknyát hordjon, ne férfiasságban versenyezzen; inkább aknázza ki nőiességében rejlő lehetőségeit.

A tavalyi szenátori választások szavazási értékelése is azt mutatta: a nők hetvenhárom százaléka szavazott Hillary Clintonra. Így megpróbálja a női szavazótáborokat arról meggyőzni, történelmet írhatnak, ha rá szavaznak, és személyében választhatják meg az Egyesült Államok első női elnökét. A szenátor rövid távú célkitűzése, hogy meggyőzze a fekete nőket. Ez azért is fontos lehet, mivel legnagyobb riválisának egyelőre Barack Obama tűnik.

Az illinois-i szenátor pedig azzal akar történelmet írni, hogy az első afroamerikai elnökké vonul be 2008-ban a Fehér Házba.
Ahogy minden nagy politikus mellett ott a társ, Hillary Clinton sem panaszkodhat: férje mindenben támogatja, többször is kijelentette bármit elvállal felesége győzelme érdekében. Bár többen is azt állítják, az Egyesült Államokat 1993–2001 között vezető Bill tehetségesebb, mások viszont azt sejtetik, ha Hillary nyerné a választást, az exelnök foglalhatná el szenátori helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!