Labdarúgás

2018.01.22. 14:41

Mindennek az erő az alapja

Fárasztó napokat élnek a megye egyes Szeghalmi FC labdarúgói, akik túl vannak a felkészülés első két hetén.

G.P.

Ez idő alatt Zsombok Attila vezetőedző és segítője, Turcsek Zoltán 10 „szakító” foglalkozást vezényelt, melyek alapját a hosszú távú futások adták.

– Annak a négy játékosnak, aki valamennyi foglalkozáson ott volt, olyan nyolcvan kilométer van a lábában, de szerencsére a többiek sem hiányoztak, csak indokolt esetekben – mondta a tréner, majd így folytatta. – Az eddigi időszak az állóképesség megszerzéséről szólt sok futással, mivel a fociban is mindennek az erő az alapja. A folytatásban a dinamikus erősítés kerül előtérbe, és persze a játék, vagyis a tesztmérkőzések.

Miközben a kék-fehérek játékosai verejtékkel teli foglalkozásokat tudhatnak maguk mögött, addig a vezetők és az edzők lázasan dolgoznak a csapat megerősítésén. A keret minőségi és mennyiségi javítása érdekében 3-4 embert is szívesen látnának, egyelőre azonban csak egyetlen új arc van, ráadásul távozó is akad.

– A körösladányi Szarka Zoltánnal gyakorlatilag mindenben megállapodtunk a közös folytatásról, ugyanakkor Boruzs József szolgálatairól le kell mondanunk, mivel a jövő héttől Németországban vállalt munkát. Szükségünk lenne tehát egy gólerős játékosra is, de nem egyszerű a helyzet, hiszen ilyenkor rendkívül nehéz megfelelő csatárt igazolni – tárta fel problémáit Zsombok Attila, akinek nem könnyíti meg a dolgát, hogy a legutóbb Füzesgyarmaton szereplő Bíró Tamással és Mészáros Csabával is dugába dőlt az egyeztetés.

A szakember bízik benne, hogy a felkészülési időszakban, egy az őszinél lényegesen masszívabb és eredményesebb csapatot sikerül összerakniuk, amely alanyi jogon kiharcolja a bennmaradást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában