röplabda

2018.05.20. 21:40

Könnyedén győzött a magyar csapat

A harmadik játszma olykor elbizonytalanodó játékát leszámítva magabiztosan győzte le a nagyon fiatal francia együttest a magyar női röplabda-válogatott az Európa-liga Arany-csoportjának első mérkőzésén.

G.P.

Még el sem kezdődött a meccs, már érkezett egy rossz hír: a bemelegítésnél kifordult Tálas Zsuzsanna bokája, így a feladóra nem is számíthatott Jan De Brandt szövetségi kapitány a mérkőzésen, ráadásul rajta kívül csak Bleicher Réka szerepelt még ezen a poszton.

A magyar csapat az első szettet nyerte meg a legkönnyebben, de a folytatásban is magabiztosan röplabdázott. A 2. szettben remekelt a 17. születésnapját majd szeptemberben ünneplő, a meccs végéig 14 pontig jutó békéscsabai Szedmák Réka, a harmadikban pedig újra Sándor Renáta és a volt csabai Szakmáry Gréta. A viharsarki kontingensből jól játszott Pekárik Eszter (9 pont) és a liberó Molcsányi Rita is. Pályán volt még a hat pontig jutó Nagy Eszter is.

Folytatás szerdán, ugyancsak Budapesten, Horvátország ellen.

A végeredmény: Magyarország–Franciaország 3:0 (16, 19, 20).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában