birkózás

2018.10.16. 19:43

Az orosházi Rácz Richárd országos bajnok

Vasárnap Kecskeméten rendezték az idei junior szabadfogású országos bajnokságot. A rangos utánpótlás viadalon a férfiaknál nyolcvankilenc birkózó küzdött az országos bajnoki címekért.

V. L.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot a férfiaknál 57 kg-ban két versenyző is képviselte, és balszerencsére már az első mérkőzésen egymás ellen kellett szőnyegre állniuk.

Lakatos Angelo az előző heti kadett országos bajnoki bronzérem után egy korosztállyal feljebb a juniorok között is megszerezte a harmadik helyet. Rácz Richárd magabiztos birkózással menetelt a döntőig, valamennyi ellenfelét technikai tussal verte, már az első menetben. A finálé sem zajlott másként, így Rácz Richárd megérdemelten állhatott a dobogó tetejére a nap végén, Páli Sándor és Zsura János tanítványa aranyérmet nyert.

A 86 kg-ban Varga György, a Hencz WSE versenyzője az előkelő negyedik helyen végzett. A 74 kg-osok között Bartha András, a Dévaványai SE sportolója az ötödik helyet szerezte meg.

A Békés megyeiek eredményei. 57 kg: 1. Rácz Richárd, 3. Lakatos Angelo (mindkettő Orosházi Spartacus Birkózó Klub). 74 kg: 5. Bartha András (Dévaványai SE). 86 kg: 4. Varga György (Hencz WSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában