Kézilabda - NB I. B női

2024.03.29. 20:03

Nagybetűs csapatként teljesítettek

Egerben 11 góllal nyerni nem szokványos eredmény az NB I. B-s női kézilabda-bajnokságban. A 23. játéknap péntek esti mérkőzésén ezt szűkös kerettel is megtette az orosházi csapat, amely a fiataljai bátor szerepvállalásával arattak rendkívül magabiztos győzelmet, biztosítva a tabellán elfoglalt hatodik pozíciójukat.

Bakulya Mihály

Eszterházy SC Eger–Zengő Alföld Orosházi KC 22–33 (10–13)

Petri Ildikó is sokat tett az orosháziak játékához. Fotó: Bohus Krisztián

NB I. B-s női kézilabda-mérkőzés. Eger, 180 néző. Vezette: Gulybán Olivér, Juhász Dániel.

Orosháza: RESZEGI – Ludvig, BARÁTH 7 (2), Zavaczki 3, Ács 4, KENYERES 6, Péter 1. Csere: Bálint (kapus), Mikula, Petri 3, Jáhn 2, Kostyó, BEDRON 7. Edző: Morva Zoltán. Az Eger legjobb góldobói: Zákányi 5 (3), Szentkeressy-Kovács 4.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2.

Az elmúlt heti mérkőzéshez képest Vörös Bettina, Rácz Panna és Leczkési Molli sem állhatott az orosházi csapat rendelkezésére. A kezdeti gólváltás négy minuta után alább hagyott, a hazaiak a 10. percig tudták tartani a lépést 4–4-ig. Ekkor zsinórban háromszor voltak eredményesek a vendégek, Farkas József pedig időkéréssel próbálta feltartóztatni őket. A lendület azonban ekkor már vitte a látogatókat, Reszegi Eszter védései pedig meggátolták a hevesiek felzárkózási kísérleteit (22. p.: 9–12). A félidő utolsó harmadában mindkét oldalon sok volt a hiba, legfeljebb a két kapust lehetett magasztalni, akik majd nyolc percen át lehúzták a rolót, csak az utolsó harminc másodpercben született egy-egy találat.

A szünetről a viharsarkiak jöttek ki jobban, akik hamarjában megduplázták a szünetig kiharcolt előnyüket. Eleinte a fiatal Bedron Viktória és Kenyeres Barbara jeleskedett, később Baráth Berta vitte a prímet a gólgyártást illetően. A különbség pedig egyre csak nőtt, az egriek tanácstalanok voltak a jól játszó vendégekkel szemben, akik a folytatásban sem lazítottak a védekezésükön. A félidő második felére ezáltal már 11 gólos előnyt építettek ki Morva Zoltán tanítványai (15–26). Az orosházi edző két esetben is taktikai jelleggel szakította meg a játékot, hiszen a csapata magabiztos sikere nem forgott veszélyben.

Morva Zoltán: – Gratulálok a lányoknak, a játék minden elemében a hazaiak fölé nőttek. Külön kiemelném a fiatalok szerepét, akik kulcsszituációkban is bátran és eredményesen kézilabdáztak. Ez most egy nagybetűs játék volt a csapatunk részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában