Kyokushin karate

2024.01.16. 10:55

Kyos évzárót és évnyitót tartottak Orosházán

Gajdács Pál

Eredményes évet zárt a Kyokushin Karate Szabadidő Kör és a a „Zsiga Fight”

Forrás: A szerző felvétele

A sportoló közösségeknél, egyesületeknél hagyomány, hogy előkészítik a következő évet, s egyben lezárják az előző esztendő versenyidőszakát is. Nem történt ez másként az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Körnél sem. Rendhagyó módon most az egyesület nemrégiben felújított edzésközpontjában gyűltek össze a sportolók, hozzátartozók és a támogatók. A VI. Danos Shihan Zsiga Zsolt a „Zsiga Fight” vezetője köszöntötte a megjelenteket. A meghívott vendégek között foglalt helyet többek között Kivés Zoltán, a Belügyminisztérium államtitkár helyettese, kyokushin karate mester, Dr. Burai Mihály, Orosháza város jegyzője, Lövei Ferenc önkormányzati képviselő, az orosházi sportért felelős bizottság vezetője, Shihan Gyarmati Imre VI. Dan és fia, ifj. Shihan Gyarmati Imre V. DAN, valamint Shihan Gregor László VIII. Dan, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke.

Zsiga Zsolt elmondta, hogy a kyokushin karatésok tavaly számos külföldi és hazai versenyen szerepeltek eredményesen. Megjegyezte, hogy az edzésközpont nemcsak a karatésoknak ad otthont. A létesítményben több százan sportolnak, több sportcsoport használja és ezt a létszámot a jövőben még bővíteni szeretnék. Nagy sikert aratott a nyugdíjas hölgyek önvédelmi tanfolyama, amit a jövőben is folytat a klub, amit országos jellegűvé szeretnék kiterjeszteni. Fontos terv, hogy az önvédelem-oktatást a város oktatási intézményeiben is bevezessék. 

A hozzászólók elismerték az eredményeket, és a jövőben is igyekeznek megadni támogatást a tervek megvalósításához. Zsiga Zsolt átvette a Békés Hegyei Harcművész Szövetség „Kiváló Harcművész” díját, amelyet távollévő fia, ifjabb Zsiga Zsolt érdemelt ki az eredményeiért.

Az esemény keretében jutalmakat adtak át a klub kiemelkedő versenyzőinek, az áldozatkész szülőknek, a segítőknek és a támogatóknak. A hangulatos este vacsorával, baráti beszélgetésekkel, diszkóval, tánccal folytatódott. BMH


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában