Összefoglaló

2024.05.23. 20:09

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 23.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 23-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A kereken harminc éve elhunyt evangélikus lelkészre, helytörténészre és néprajzkutatóra, Dedinszky Gyulára emlékeztek szerdán Békéscsabán, a városvédő és városszépítő egyesület, valamint az evangélikus egyházközség közös rendezvényén a Luther utcai gyülekezeti teremben.

Tizenkét Békés vármegyei hivatásos vadász vett részt azon a szakmai versenyen, amelyet az Országos Magyar Vadászkamara Békés vármegyei területi szervezete rendezett csütörtökön Vésztőn, a kertmegpusztai vadászház környékén. A szakemberek elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt kaptak: nyom és hang alapján ismertek fel fajokat, trófeákat bíráltak, lőttek is.

Fontos, hogy a fiatal tehetségeket megismerje a minél nagyobb nyilvánosság. Ebben Orosházán partner a helyi sajtó, számos felületén bemutatja a kreatív diákokat. Alapítottak egy díjat is a helyi oktatási kerekasztallal közösen, idén második alkalommal adtak át Kreatív Diák Díjat a fiataloknak. Majd félszáz tehetséges diákot jutalmaztak csütörtökön.

Mintegy nyolcszáz érdeklődő részvételével rendezték meg a Sérült Fiatalok VII. Vármegyei Találkozóját csütörtökön Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Az eseményen számos szabadidős és közösségépítő program várta a résztvevőket. A találkozó sztárvendégeként a népszerű énekes, Kökény Attila is színpadra lépett.

Őshonos állatfajták génmegőrzése címmel tartott csütörtökön szakmai napot az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kétegyházán. A mezőgazdasági iskolában átadták a génállomást, egyúttal a génmegőrzés komplex feladataiba a térség szakmai partnerei, a szakképzési centrumok vezetői, munkatársai is bepillantást nyerhettek.

Csütörtökön immár a tízezredik ügyfelet köszöntötték a 2023 márciusában megnyílt eleki kormányablakban. Sárköziné Bender Mária egy újfajta ügylet, mégpedig a Digitális Állampolgárság Program miatt érkezett.

Nem akarta megölni a szlovák kormányfőt, felkészült a támadásra és bocsánatot kér Robert Ficótól – közölte vallomásában a hatóságokkal a TA3 szlovák televízióban csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a férfi, aki a múlt héten többször rálőtt Robert Ficóra, és életveszélyesen megsebesítette.

Megtalálták a verőcei hajótragédia negyedik áldozatát.







 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában