Esélyegyenlőség

2024.05.23. 17:58

A Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozója százakat vonzott

Mintegy nyolcszáz érdeklődő részvételével rendezték meg a Sérült Fiatalok VII. Vármegyei Találkozóját csütörtökön Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Az eseményen számos szabadidős és közösségépítő program várta a résztvevőket. A találkozó sztárvendégeként a népszerű énekes, Kökény Attila is színpadra lépett.

Papp Gábor

Minden sikeres ügy úgy kezdődik, hogy valakinek volt egy álma. Volt egy víziója, amelynek megvalósításán elkezdett gondolkodni, talált társakat és közösen dolgoztak a cél érdekében – fogalmazott a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozójával kapcsolatban elmondott köszöntőjében dr. Görgényi Ernő. Gyula polgármestere kiemelte, a „mi történetünk is így kezdődött” Alt Norbert alpolgármesternek és gyulai szakembereknek, civil szervezeti vezetőknek volt egy álma, hogy legyen ebben a megyében egy olyan rendezvény, amelyben össze tudnak gyűlni azok, akik a sérült emberekért dolgoznak, a szakemberek, civil segítők és az ellátottak.

Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozója
Somi Margó irányítása mellett „Fitt Start!” címmel egy lendületes bemelegítésen vehettek részt
Fotó: Papp Gábor

A Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozója százakat vonz

 

A kezdeményezés fontos célja volt, hogy kötetlen formában legyenek együtt egy napon, érezzék jól magukat, épüljenek az emberi kapcsolatok, erősödjenek a szakmai kontaktusok, és ezáltal erősödjön a közösség. 2015-ben 300-an jöttek el a programra, ami már akkor is szép létszámnak számított, majd évről évre egyre többen csatlakoztak, hiszen a résztvevők elvitték a program jó hírét.

2019-ban már több mint 650-en érezték jól magukat az eseményen, a pandémia idején nem lehetett megtartani a találkozót, de a szervezők azután újraindíthatták a találkozót. Idén több mint hétszázan, mintegy nyolcszázan is lehettek a rendezvényen, megdöntve minden eddigi rekordot.

A polgármester kifejtette, Gyulának nagyon szép hagyományai vannak, aminek köszönhetően sérült emberek jól érezhetik magukat a városban.

– Gyula a vármegyében polgári szellemiségéről ismert – tette hozzá. – A polgári értékrendnek az egyik legfontosabb eleme a szociális érzékenység. S nincs szociális érzékenység a sérült emberek szeretete nélkül. Gyulán a sérült emberek gondozásának, támogatásának, segítésének nagyon szép, több mint egy évszázados hagyományai vannak. Nagyon komoly szakmaiság, szakmai közösség és kultúra épült ki. Gyulán ezért is érzik otthonosan magukat a sérült emberek, a sérült fiatalok. Ezért is lehetett, hogy sikerre vezetett azoknak az álma, akik kitalálták ezt a rendezvényt, és sokat dolgoztak érte. Alt Norbert mellett megemlítette Kiss Szabolcs intézményvezetőt, önkormányzati képviselőt, valamint a Pánczél Imre Egymi intézményt, szakmai kollektíváját, a Kádas György Alapítványt és a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesületet.

– Emellett sokan álltak a jó ügy mellé, olyanok is, akik eredeti küldetésüknél fogva nem is a sérült emberekért kezdtek el dolgozni, de megismerve ezt a programot, beletették a szívüket, lelküket sokat segítettek, hogy az esemény létrejöhessen – fogalmazott.

 

Remek bemelegítés, Kökény Attila, nívós programok

 

A megnyitót követően a résztvevők Somi Margó irányítása mellett „Fitt Start!” címmel egy lendületes bemelegítésen vehettek részt. Ezután a nap sztárvendége, Kökény Attila lépett színpadra, aki remek slágerekkel fokozta tovább az egyébként is kiváló hangulatot.

A teljesség igénye nélkül utazó planetárium, bowlingozási lehetőség, kerekesszékes akadálypálya, pétanque és boccia, szépségsarok, játszóház, hangtálterápia, egészségügyi szűrések, arcfestés, kreatív kuckó, íjászat, aikido bemutató is szolgálta a felhőtlen kikapcsolódását. Nagy sikert aratott az Alt Sándor vezette Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub látványos, interaktív bemutatója, amibe maximálisan bevonták a jelenlévőket is.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában