Közel-keleti konfliktus

2024.06.16. 10:35

Napi taktikai szünetet tart az izraeli hadsereg a Gázai övezet déli részén

Az izraeli–palesztin háború 254. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Izraeli légitámadás után mérik fel a károkat az emberek a dél-libanoni Türosz körzetben fekvő Dzsanata faluban 2024. június 14-én

Forrás: MTI/EP

Fotó: Vael Hamzeh

Az izraeli hadsereg napi szünetet hirdetett a Gázai övezet déli részén humanitárius okokból

Az izraeli hadsereg vasárnap bejelentette, hogy napi „taktikai szünetet” tart a Gázai övezet déli részén, hogy „növelje a palesztin területre érkező humanitárius segélyek mennyiségét”.

A katonai tevékenységben humanitárius okokból helyi taktikai szünetet tartanak minden nap 8 órától 19 óráig (helyi idő szerint) további értesítésig az izraeli Kerem Salom átkelőhelytől a Szalah al-Din útig terjedően, és tovább északra – áll a hadsereg közleményében.

A tájékoztatás szerint a döntést az ENSZ-szel és más szervezetekkel folytatott megbeszéléseket követően a „Gázai övezetbe érkező humanitárius segélyek mennyiségének növelésére” irányuló erőfeszítések részeként hozták meg.

A döntés egy olyan időszakban született, amikor a tűzszünetre vonatkozó remények diplomáciai fronton meghiúsulni látszanak Izrael és a Hamász szélsőséges palesztin szervezet ellentmondásos követelései miatt, amelyek kevés esélyt hagynak arra, hogy a Joe Biden amerikai elnök által május végén bejelentett terv megvalósuljon.

Szombaton az izraeli hadsereg nyolc katona halálát jelentette be a Gázai övezetben, ahol több mint nyolc hónapja dúl a háború Izrael és a Hamász között.

Ez történt szombaton:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában