Projekt

2024.06.16. 09:58

Közösségi házuk korszerűsítésére nyertek forrást Kisdombegyházon

Kisdombegyház nyert TOP Plusz pályázaton önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére.

Csete Ilona

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program Plusz stratégiai céljaihoz igazodva Kisdombegyház önkormányzata támogatást nyert Energetikai felújítás Kisdombegyházon című projekt megvalósítására EU-s forrásból. A pályázó 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásól (a Széchenyi 2021-2027 program keretében) 2022-2025 között megvalósíthatja a kisdombegyházi közösségi ház épületének az energetikai korszerűsítését.

energiagazdálkodás, projekt, közösségi ház
A projekt megvalósításával megtörténik az épület racionálisabb energiagazdálkodása. Fotó: Shutterstock-illusztráció

Magyar Zsolt polgármester elmondta, a fejlesztéssel érintett épület a mai kor energetikai követelményeinek nem felel meg. Az épület jelenlegi besorolása „JJ” (kiemelkedően rossz), a korszerűsítés után azonban már „CC” (korszerű) minősítéssel rendelkezhet. 

A projekt megvalósításával megtörténik az épület racionálisabb energiagazdálkodása. Elsődleges cél, hogy a megújuló energiaforrások alkalmazásán és az energiafelhasználás csökkentésén keresztül hozzájáruljanak az üvegházhatású gázok kibocsátásának a mérsékléséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában