Atlétika

2023.12.26. 13:22

Idén is futással búcsúztatják Békéscsabán az óévet

Az idei év is egy nagyszerű hagyománnyal és különleges élménnyel ér véget Békéscsabán: a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében december 31-én, vasárnap rendezik meg az OTP Bank 35. Szilveszteri Futógálát, melyre a nagyszerű hangulat, a közös élmény miatt évről évre egyre nagyobb számban érkeznek a futók.

Gajdács Pál

Látványos szettekből sincs ilyenkor hiány.

Fotó: Imre György

A városi sportcsarnoknál zajló esemény fővédnöke ebben az évben Szarvas Péter polgármester és dr. Juhász István klubelnök, városi tanácsnok, díszvendége Márton Anita, a csabai egyesület világbajnok és olimpiai bronzérmes súlylökője, aki visszavonulásakor megígérte, amikor csak teheti, s hívják, visszajön Békéscsabára. A szervezők ezúttal is várják a jelmezes futókat.

Az első rajt 10 órakor lesz, a 2500 méteres távon három fős családok (minimum egy felnőtt és közvetlen családtagjai) mérethetik meg magukat, kéz a kézben való együtt beérkezéssel, illetve a 60 év feletti amatőrök (1963. és idősebbek) és a gyermek korosztály képviselői, a 2013-ban születettek és annál fiatalabbak állhatnak rajthoz. Az útvonal: békéscsabai városi sportcsarnok–Bajza utca–Urszinyi Dezsőné utca–Gyulai út–sportcsarnok.

Öt perccel később indítják a második rajtot az amatőrök (3421 m) és az igazolt versenyzők, illetve a bátor amatőrök (4621 m) mezőnyének. A közepes táv útvonala: sportcsarnok–Bajza u.–Bánszki u.–Szabadság tér– Szent István tér–Gyulai út–sportcsarnok. A legnagyobb távon pedig a sportcsarnok–Bajza u.–Árpád sor–Derkovits sor–Bánszki u.–Szabadság tér–Szent István tér–Gyulai út–sportcsarnok útvonalat kell teljesíteni.

A futógálára a csabai klub tehetséges sportolói is készülnek, így a válogatott kerettag, a mezei Európa-bajnokságon kiválóan teljesítő Karsai Gábor is elindul.

A rendezők azzal is igyekeznek mindenki számára emlékezetessé tenni az eseményt, hogy minden célba érkező míves befutóérmet kap a nyakába. Ismét ajándéksorsolással, óriástortával és közös pezsgőkoccintással készülnek elbúcsúztatni az óévet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában