Küzdősport

2023.10.28. 20:03

Több irányzat versenyzett

Ragadozó Kupa néven rendeztek színvonalas harcművész napot Veresegyházán.

Gajdács Pál

Fotó: Shutterstock

Gazdagné Pintér Anett hatodik danos aikido mester, a KI Művészetek Egyesülete vezetője versenyzőket is indít a kick-box formagyakorlat szabályrendszerében, így nem csoda, hogy a program több harcművész irányzatról szólt.

Az aikidosoknak a neves szerb nagymester, Mirko Jovandics VII. DAN tartott edzést, amelyen nagy létszámmal vett részt a Balázs Sándor III. DAN vezette békéscsabai JALTE és az Erdei Tibor irányította Fényesi Dozsó SE aikidosok csapata. Balázs Sándor mester kivette részét a szakmai munkából, hiszen külön edzést is tartott a gyermek korosztálynak.

Párhuzamosan rendeztek egy színvonalas nemzetközi kick-box formagyakorlat versenyt, amelyen a Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül az orosházi Contact K. T. H. E. és a Kondorosi Kick-box Klub sportolói indultak el és szereztek érmeket. A felnőtt formagyakorlat válogatott tagjainak jó felkészülési alkalmat jelentett a november végi, portugáliai világbajnokságra. A viadalra néhány tanítványa társaságában eljött az angol formagyakorlat válogatott edzője, nem mellesleg rögtönzött képzést is tartott. Természetesen a kick-box formagyakorlat szövetségi kapitánya, az orosházi Puravecz Péter mester is jelen volt, a bíráskodást pedig a füzesgyarmati  Gasparik Róbert mester, nemzetközi WAKO versenybírók vezette, mint főbíró.

Vármegyei vonatkozású érmesek

Pusztakezes kreatív kategória. Junior leány: 3. Markovics-Horváth Míra. Kadet 2 (ifjúsági) leány: 1. Bak Ágnes Panna (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat). Kadet 1 (serdülő) fiú: 3. Szemenyei Balázs és Porubcsánszki Zalán. Gyermek fiú: 1. Szemenyei Máté Bence.

Fegyveres kreatív kategória. Felnőtt férfi: 2. Brebovszky Zoltán. Felnőtt női: 1. Halustyik Cintia. Junior leány: 2. Markovics-Horváth Míra. Kadet 2 (ifjúsági) fiú: 2. Petrovszki Márton (Kondorosi Kick-box SE).

Pusztakezes zenés kategória. Junior leány: 3. Markovics-Horváth Míra. Kadet 2 (ifjúsági) leány: 1. Bak Ágnes Panna (Füzesgyarmat). Kadet 1 (serdülő) fiú: 2. Porubcsánszki Zalán, 3. Szemenyei Balázs. Gyermek fiú: 1. Szemenyei Máté Bence.
Fegyveres zenés kategória. Felnőtt férfi: 2. Brebovszky Zoltán. Felnőtt női: 1. Halustyik Cintia. Kadet 2 (ifjúsági) fiú: 2. Petrovszki Márton (Kondoros).

Csapat felnőtt mix kategória: 1. Contact K.T.H.E. Orosháza (Halustyik Cintia, Brebovszky Zoltán).
A külön nem jelölt versenyzők a Contact K.T.H.E. Orosháza színeit képviselték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában