Torna

2023.10.03. 14:18

Készen állnak a békéscsabai tornászok a szezonra

Az ifjúsági és serdülő csapatbajnoksággal a Torna Club Békéscsaba korosztályosai számára is megkezdődik az őszi versenyidény. Az ifjúságiaknál csapatot is kiállítanak a viharsarkiak.

Gajdács Pál

Fárasztó, munkás hónapokon vannak túl a Torna Club Békéscsaba tornászai, akik a május végén befejeződött első félévi versenyidőszak után végre újra éles körülmények között léphetnek a szerekhez.

Szombaton az ifjúságiakon lesz a sor, hogy Ördög Szabolcs és Varga Adrienn tanítványai a csapatbajnokság 2. fordulójában bemutassák tudásukat.

– Potocska Polla és Kiszely-Horváth Anita indul majd az ifiknél, míg másnap a serdülőknél csak Uhrin Bernadett versenyez egyéniben – tájékoztatott Ördög Szabolcs, a Torna Club Békéscsaba edzője. – Sajnos van egy sérültünk is, Czupper Naomi gerincsérvvel küszködik, gyógytornára jár, erősít, de egyelőre még nem lehet szó a versenyzésről. Mag Natália is hiányozni fog még, ellenben velünk lesz a pécsi, de „kölcsönben” bennünket segítő Szabó Nóra. A lányok a gyakorlati bemutatókon a legjobb tudásuk szerint dolgoztak.

A nyáron két hetet pihenhettek, egyébként meg végig dolgozták ezt az időszakot. A hagyományos Sporthétfő programsorozatnak köszönhetően a teremből is kimozdulhattak és szeptember közepén a békéscsabaiaknak is megmutathatták magukat egy bemutató keretében.

Ördög Szabolcs elmondta, hogy több új elemet is megtanultak a nyáron, ám ezeket nem könnyű beépíteni a gyakorlatokba.

– A hétvégi csapatbajnokságon mindenkitől azt várjuk, hogy a gyakorlatokat önmagukhoz képest minél jobban, pontosabban mutassák be – tette hozzá a fiatal Békéscsabára kora tavasszal a Ferencvárostól érkező edző.

Ami mindig örömteli egy tornaklubnál, az a legkisebbek „hadrendbe” állítása, ebben az esztendőben egy hét fős csoport kezdte meg a munkát Ördög Szabolcs, Csiszár Evelin és egy régi ismerős, a csabai klub legutolsó felnőtt válogatott tornásznője, Szujó Hanna irányítása mellett.

– Ügyesek, de mivel most jöttek ki az oviból, így még sok mindent el kell sajátítaniuk. Meg kell szokniuk a fegyelmet. Egyelőre az a cél, hogy fizikálisan felkészítsük őket arra, hogy az elemeket el tudják sajátítani. Ők leghamarabb a jövő tavaszi zsebibaba bajnokságon versenyezhetnek majd.

S ha már a zsebibabáknál tartunk, a III. korcsoport számára is rendeznek ősszel versenyt és ahogy tavasszal, lesz békéscsabai induló a serdülő II. korcsoportban is, ami jó felkészítő állomást jelent a korosztály képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában