Labdarúgás

2023.08.09. 11:55

NB III.-as csapatok érkeznek Békésbe

Egyetlen kivétellel NB III.-as ellenfelek jutottak a MOL Magyar Kupa második fordulójában a viharsarki résztvevőknek. A sorsolást szerdán délelőtt tartották meg a sportág honi szövetségében.

Bakulya Mihály

Az orosháziak a Cegléd búcsúztatása után újabb harmadosztályú ellenfelet fogadhatnak

Fotó: Bohus Krisztián

Ismeretes, hogy a főtáblás indulásra jogosult féltucat békési gárda közül az elmúlt hétvégén öt is sikerrel vette az első kört, amire korábban még nem volt példa. Érthető tehát, hogy vármegye szerte felfokozott érdeklődés mutatkozik a sorozat iránt. A szerdai procedúrán eldőlt az is, hogy az érdekelteknek sikerült elkerülniük egymást a folytatásban. A Dél-keleti csoportban az első körből továbbjutó 17 gárda mellé áthelyezték az NB III.-as BKV Előrét, így lett páros a mezőny. A sorsolás később úgy hozta, hogy a közlekedésieknek Mezőmegyerre vezet majd az útjuk. 

A csoport egyke vármegyei másodosztályú együttese számára tehát fel lesz adva a lecke, de ha a Dunavarsány ellen összejött a továbbjutás, miért ne sikerülhetne egy újabb bravúr a megyeriek részéről! 

Nem vár sétagalopp a szarvasiakra és az orosháziakra sem, akik ugyancsak a harmadosztályból kaptak ellenfelet, ráadásul szintén a fővárosból. A Kecelt búcsúztató Körös-partiak a Dél-keleti csoportban szereplő Erzsébeti SMTK-t fogadják, az NB III.-as Ceglédet kiütő OMTK labdarúgóira pedig ezúttal az Észak-nyugati szekcióban érdekelt III. Kerületi TVE vár. 

Tiszasziget után a körösladányi csapat újabb vármegyei I. osztályú együttessel méri össze tudását Kecskeméten, míg az Előrének a bajnokságban is rivális Monorral akad dolga. Bár itt elsőként a pesti gárdát húzták ki, a párharc a Kórház utcában lesz. A Monor ugyanis az első fordulóban hazai pályán játszott, a Békéscsaba viszont Tiszaföldváron vívta ki a továbbjutást.

Az első körös párharcok rávilágítottak arra, hogy nincs előre lefutott mérkőzés, az osztálykülönbséget napjainkban már nem egyszerű érvényre juttatni egy adott napon. Biztosra vehetjük tehát, hogy izgalmas csaták elé nézünk az augusztus 26-27-i hétvégére eső második forduló során.

A továbbjutás minden körben egy mérkőzés dönt. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2×15 perces ráadás következik. Ha a hosszabbításban mindkét együttes azonos számú gólt ér el, vagy nem születik találat, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el.

Magyar Kupa, 2. forduló párosítása: Szarvasi FC–Erzsébeti SMTK (NB III.), Orosházi MTK-ULE–III. Kerületi TVE (NB III.), Mezőmegyer SE–BKV Előre (NB III.), Algyői SK–Pilis LK, Kecskeméti LC (v1)–Körösladány MSK, Békéscsaba 1912 Előre–Monor SE (NB III.), Bajai LC–FC Dabas, Makó FC–Dunaharaszti MTK, Szolnoki MÁV FC–Kelen SC.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában