Vízilabda

2023.08.19. 16:11

Az olimpiai bajnok újból tornát szervez

Nem először szólítja vízbe az utánpótláskorú vízilabdázókat a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund. A torna helyszíne változatlan: Szarvas, Szent Klára Gyógyfürdő fedett 25 méteres medencéje.

A srácok most először tesztelhetnek élesben. Fotó: T. Petka Anita

A program a gyermek III. és a gyermek IV. korosztályt érinti, akik öt napon át viaskodnak a trófeáért. Mindkét korosztálynak két és fél nap jut arra, hogy eldöntsék, ki viheti haza a trófeát. Katona Péter edző békéscsabai tanítványainak (mindkét korcsoportot ő vezényli) ez lesz a nyári első felmérési lehetőség csaknem másfél hónapos felkészülés után. A 2012-ben született fiatalok (gyermek IV. korcsoport) kezdik a sorozatot, mégpedig hat csapat, körmérkőzéses torna keretében. A résztvevők: Balatoni VK Balatonfűzfő, Csabai Csirkefogók VK, Csongrádi VVSE, Kecskeméti Sportiskola, MATE-GEAC Gödöllő, Szegedi Vízipóló Suli.

Hétfő reggel 9 órától a szerda déli eredményhirdetésig övék az uszoda, azt követően délután már az egy évvel idősebbek, a 2011-ben születettek (gyermek III. korcsoport) veszik birtokukba a medencét. Itt négy klub nevezte fiataljait, mégpedig a Csabai Csirkefogók VK, a MATE-GEAC Gödöllő, a Miskolci VLC és a Szegedi Vízipóló Suli. A résztvevők körmérkőzéses torna keretében mérik össze tudásukat, majd pénteken délelőtt következik a finálé, ahol az addigi helyezések alapján zajlik a rájátszás, vagyis ekkor dől el a végleges sorrend: az első kettő döntőt vív, a 3–4. helyezett pedig a bronzéremért játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában