Sakk

2023.07.15. 16:01

Ifj. Balog Imre negyedik

Szombaton Hódmezővásárhelyen immáron huszadik alkalommal rendezték meg a város egykori polgármestere, dr. Rapcsák András emlékére azt a nemzetközi Rapid versenyt, amelyen három nemzet 97 sakkozója mérte össze tudását.

Verasztó Lajos

Fotó: Shutterstock

A 9 fordulós viadalon többek között két nemzetközi nagymester (GM), öt nemzetközi mester (IM) és hét FIDE-mester (FM) ült asztalhoz. Sok Békés vármegyei sakkozó is ott volt a mezőnyben. A győzelmet a paksi Kaczúr Flórián nemzetközi mester szerezte meg 8 ponttal. A békési ifj. Balog Imre nemzetközi nagymester – aki a Kőbánya SE színeiben versenyez – 7 ponttal a negyedik lett. Az orosházi, de szegedi színekben versenyző Leszkó Bence, FIDE-mester a 16. helyen zárt. Érdekesség, hogy a 85 éves orosházi Váczi Sándor 4 ponttal az 56., klubtársa, a mindössze 11 éves Czombos Olivér szintén 4 ponttal a 64. helyen végzett a 97 tagú mezőnyben.        

Végeredmény: 1. Kaczúr Flórián (IM, Paks) 8 pont, 2. Tatár Kis Szabolcs (IM, Makó) 7,5, 3. To Nhat Minh (IM, Sirály SE) 7, 4. Ifj. Balog Imre (GM, Kőbánya SE) 7... 16. Leszkó Bence (FM, Meritum Egyesület Szeged) 6, ...20. Győri Szabolcs (Orosházi SE) 5,5

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában