Mozgásfejlesztő program

2024.05.28. 18:20

Négyszáz gyermek táncolt Békéscsaba főterén - galériával, videóval

Házasodik a tücsök; Megismerni a kanászt – csak pár dal azok közül, amelyek felcsendültek, illetve amelyekre táncoltak Békéscsaba nagycsoportos óvodásai kedden a Szent István téren, az önkormányzat és a Hétpróbás Néptánciskola közös programjának zárórendezvényén, az Aprók tánca keretében.

Licska Balázs

Vaszkó János, a Hétpróbás Néptánciskola igazgatója elmondta, hogy 2015-ben indították útnak az önkormányzattal közös, a város által finanszírozott mozgásfejlesztő programot a város óvodáiban a nagycsoportos gyermekek számára. Ebben a programban a tradicionális népi kultúra elemei jelennek meg, mint a népi játékok, a néptánc és az énekek. 

mozgásfejlesztő program , négyszáz gyermek, Békéscsaba főtér
Négyszáz nagycsoportos óvodás táncolt Békéscsaba főterén. Fotó: Bencsik Ádám

Az egész évben zajló munka zárásaként kedden a Szent István téren mutatták be a nagycsoportos óvodások, hogy mit is sajátítottak el. A rendezvényen több mint négyszáz gyermek vett részt hatvannál is több pedagógus kíséretében, és a közönséget, az érdeklődő szülőket, nagyszülőket is beleszámítva így mintegy ezren töltötték meg kedden délután Békéscsaba főterét.

Vaszkó János igazgató hangsúlyozta, hogy a Hétpróbás Néptánciskola minden békéscsabai általános iskolában jelen van, tehát a most elballagott óvodásoknak van lehetőségük folytatni a néptáncot, ami, mint kiemelte, a mozgás révén rendkívül komplex fejlesztést jelent a gyermekek számára.

Szarvas Péter polgármester kiemelte: nagyszerű óvodákkal rendelkezik Békéscsaba, nem csak az infrastruktúra terén, hiszen az intézményekben a pedagógusok, a szakemberek kiváló munkát végeznek. Dicsérte a Hétpróbás Néptánciskolát, hogy remek partnere az önkormányzatnak, a városi óvodáknak, és hangsúlyozta, hogy a mozgásfejlesztő program révén megismerkedhetnek a kicsik a néptánc alapjaival.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában