Kézilabda

2023.05.12. 16:40

Visszavágni a sereghajtónak

Már csak három mérkőzés van hátra az NB I.-es női bajnokságból, melynek finise váratlanul izgalmas lett a Békéscsabai Előre NKSE csapata számára. A lila-fehér együttes szombaton 18 órától az év utolsó idegenbeli mérkőzését vívja a sereghajtó Érd otthonában.

Bakulya Mihály [email protected]

Gyimesi Kitti góljaira és védőmunkájára egyaránt szükség lesz Érden

Fotó: Bencsik Ádám

Adva van tehát a javítás és a visszavágás lehetősége, a két gárda januári csabai találkozóján ugyanis 26–25-ös érdi siker született. A látogatóknál éppen akkor debütált a kispadon Horváth Rolandot váltó Simics Judit. A sors szeszélye folytán most a Békéscsabát fogja új szakember csatába vezetni. Mayer Szabináék tulajdonképpen önmaguk számára tették nehézzé a finist, miután olyan mérkőzéseket zártak eredménytelenül az előző hetekben, ahol reális pontszerzési esélyük volt. Ennek lett az áldozata Papp Bálint vezetőedző is, akinek a helyét hétfőn Farkas József vette át – egyelőre három mérkőzés erejéig.

– Jól dolgoztak a héten a lányok, keményen készültünk a szombati találkozóra – nyilatkozta lapunknak az Algyőről érkező szakvezető. – Nyerni megyünk Érdre, kellően motivált a csapat. Bízom benne, hogy ezt a pályán is megmutatják majd a játékosaink és foggal-körömmel küzdenek majd a két pontért! Úgy érzem, az elmúlt időszakot sikerült lezárnunk és mindenki átérzi a meccs súlyát. A lányok tisztában vannak azzal, hogy teljes biztossággal csak győzelemmel tudják biztosítani, hogy jövőre is élvonalban játszhassanak.

Az aktuális ellenfél az egymás elleni januári sikere óta csupán a NEKA együttesét tudta mindössze legyőzni, a további alsóházi ellenfelek többségét szoros meccsre késztette. A mostani pontvesztés viszont már az élvonalbeli búcsúját jelentené.

– Maximálisan feltérképeztük az ellenfelet. Komoly lövőerővel rendelkezik, éppen ezért fontos lesz számunkra a legjobb góllövőik kikapcsolása, továbbá a védekezésünk agresszivitásának növelése. Szeretnénk azonban a kapus és a védőfal közötti szinkronon, illetve a támadások pontosságán is javítani – fűzte hozzá Farkas József, akinek inkább a másik kieső rivális váratlan formajavulása miatt főhet a feje.

A csabaiakkal ellentétben, a kieső helyen álló NEKA alaposan „kivirult” a legutóbbi bajnoki mérkőzéseken. Ennek köszönhetően 3 pontra faragta le a csapatok közti különbséget, ráadásul a sorsolása is kedvezőbbnek tűnik a végjátékban, de még így is az Előre érezheti megát nyeregben.

K&H Női Kézilabda Liga, 24. forduló. Május 13., szombat, 18.00: Érd–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE. Vezeti: Horváth Péter, Marton Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában