Kézilabda

2023.05.11. 17:40

Négyen távoznak Orosházáról

Bár az utolsó bajnoki mérkőzését még le sem játszotta az Orosházi NKC NB I. B-s női csapata, a 6. helynél már a kozármislenyi találkozó eredménytől függetlenül biztosan nem végezhet, ami az összevont rendkívül erős mezőnyben kiváló teljesítmény. Az eredményes szereplés mellett további jó hírt jelent a hölgykoszorú szurkolóinak és kedvelőinek, hogy a társaság java része a következő évben is együtt marad.

Bakulya Mihály [email protected]

Patyi Annára külföldi tanulmányai miatt nem számíthatnak az orosháziak

Fotó: Zsedényi Péter

Mint az a klub tájékoztatásából kiderült, a vezetők eredményes tárgyalásainak köszönhetően már most összeállt a jövő évi keret jelentős hányada. Csupán négy játékos távozik, helyüket fiatal tehetségek igazolásával pótolják, akikkel több évre is szavatolhatják a magasra emelt szakmai nívó szinten tartását.

A bajnokság még tart, a háttérmunka azonban már régóta zajlik a jövő évi NB I./B-s keret kialakítása. A szempontok változatlanok:

– A rutinos játékosok köré, fiatal, főként saját nevelésű fiatalokkal képzeljük el a jövőnket – mondta Dancsó Attila klubelnök. – Minden évben ezen elvek mentén igyekszünk összeállítani a csapatot és nagy örömünkre ezt most is sikerült megvalósítani. Úgy gondolom, komoly sikerként könyvelhetjük el, hogy a jól összeszokott együttesünk magjára a következő idényben is számíthatunk. Látjuk, hogy számos egyesület anyagi problémákkal küzd, éppen ezért felértékelődött a játékosok számára a biztonság, amit a klubunk képes megadni nekik.

A csapat jelentős részét sikerült egyben tartani. A rutinos emberek közül mindössze a jobbátlövő Iván Emese igazol el, illetve három szezon után távozik a balszélső, Moharos Vivien. Kapus poszton mindenképpen erősítésre szorul majd az ONKC, mivel a 17 éves, saját nevelésű Szőke Szonját az élvonalba csábította Vágó Attila. A fiatal hálóőr érkezését már be is jelentette az MTK. Nem igazol sehová, de egy szezonon keresztül nélkülözni kell Patyi Annát is, aki külföldön folytatja tanulmányait.

– Hatalmas dolog, hogy a csapat magja Orosházán képzeli el a jövőjét – fogalmazott Morva Zoltán vezetőedző, akire a következő kiírásban is számítanak. – Januárban leültünk a lányokkal beszélni és nagyon örültem, hogy szinte mindenki szeretné folytatni azt a közös munkát, amit tavaly nyáron elkezdtünk. Nagy előnyünk lehet a következő idényben az összeszokottság, erre mindenképp lehet építkezni. A játékosaim tudják, mit várok el tőlük és egy-egy apróbb hullámvölgyet leszámítva bebizonyították, hogy képesek megvalósítani az elképzeléseket. Az idén elért eredmény a bizonyíték arra, hogy jó úton indultunk el. Bízom benne, hogy jövőre tudunk egyet lépni előre – tette hozzá a szakember.

A távozók helyét természetesen mielőbb pótolni szeretnék. Vannak is előrehaladott tárgyalások, amint egyezség születik velünk, arról  mi is első kézből beszámolunk.

Az Orosházi NKC 2023-2024-es kerete: Bálint Anna (kapus), Ludvig Krisztina, Jáhn Krisztina, Baráth Berta, Gara Dorina, Vörös Bettina, Bedron Viktória, Zavaczki Boglárka, Ács Orsolya, Mikula Dóra, Kenyeres Barbara, Prozlik Titanilla, Bíró Petra (mezőnyjátékosok).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában