Kézilabda

2023.05.08. 09:27

Fokozatosan bizonytalanodott el az Orosháza

Az évad utolsó előtti bajnoki mérkőzését vívta vasárnap az Orosházi NKC NB I B-s női csapata. A második számú viharsarki egység a rutinos komáromi ellenfél tatabányai alkalmi otthonában szenvedett vereséget fokozatosan elbizonytalanodó második félidei játékkal, de a tabellán már nem szorulhat hátrébb a jelenlegi hatodik helynél.

Moharos Vivien háromszor talált be a komáromiak kapujába. Archív felvétel: Ricsováry-Takács László

Komáromi VSE–OXXO Energy Orosházi NKC 30–22 (15–14)

NB I. B-s női mérkőzés. Tatabánya, 50 néző. Vezette: Benya-Hantos Dorina, Kovács Kamilla.

Orosháza: Bálint – Moharos 3, Baráth 6, Zavaczki 3, Ács 2, Iván 3, Bíró 2. Csere: Szőke (kapus), Ludvig 1, Kenyeres 1, Mikula 1, Bedron, Patyi, Mészáros, Prozlik. Edző: Morva Zoltán. A Komárom legjobb góldobói: Ogonovszky 13, Világos 6.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 0.

Az orosházi lányok remekül indították a meccset, a 10. minutában Ács Orsolya találatával már 7–3-ra vezettek. Érkezett is a hazai időkérés, ami megtörte a vendégek lendületét, folyamatosan csökkent a különbség a felek között. Néhány perc múlva Morva Zoltán is magához hívta a csapatot, de jelentős változást nem sikerült előidéznie. Labdaeladások, rossz döntések, technikai hibák sorozatát vétették a vendégek, eközben a Komárom Ogonovszky vezérletével 13–11-nél már két góllal is vezetett.

Szünet után sok hibával játszott mind a két együttes, de gólszerzésben előrébb jártak a hazaiak. A 36. percben először lépett meg három góllal a piros mezes alakulat (18–15). A megszokott feszes, kemény védekezés és Bálint Anna stabil teljesítménye is hiányzott ezen a meccsen. A 43. percben Ogonovszky a tizenegyedik gólját már Szőke Szonjának lőtte, 22–18-nál. A hátralévő időszakban is sok volt a hiba a látogatóknál, így a különbség csak egyre nőtt.

Morva Zoltán: – Úgy tűnik, hogy a vasárnapi átok továbbra is tart. A lányok a fejüket Orosházán hagyták.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában